Nyilvános a XV. Vidor Fesztivál teljes programja - Socfest

Nyilvános a XV. Vidor Fesztivál teljes programja

Olvasási idő: 2 perc

2016. augusztus 26. és szeptember 3. között immár tizenötödik alkalommal várja az érdeklődőket Nyíregyházán a Vidor Fesztivál, azaz a VIdámság és Derű ORszágos seregszemléje, amely mára az egyik legnagyobb hazai összművészeti rendezvénnyé nőtte ki magát. Kilenc nap alatt számos helyszínen több száz program zajlik majd, több tízezer ember örömére.

 

A fesztiválon a legkiválóbb hazai teátrumok játsszák az elmúlt évben bemutatott legjobb új vígjátékaikat. Az előadások között rangos színházi versengés folyik: az öttagú zsűri Makk Károly vezetésével kilenc díjat ítél majd oda a legérdemesebbeknek. Néhány előadásra még kaphatók jegyek!

 

A rendezvény zenei kínálata is kimagasló, hiszen a hazai kedvencek mellett a világ számos tájáról érkező fellépők is szerepelnek a város különböző pontjain felállított színpadok műsorában. Kirják Róbert, a Móricz Zsigmond Színház ügyvezető igazgatója a fesztivál sajtótájékoztatóján elmondta:

 

Biztosan megtalálja mindenki a neki leginkább tetsző programot az idei évben is akár a koncertek, akár az összes többi program között. Olyan külföldi világsztárokkal is találkozhat a közönség idén a Kossuth téri nagyszínpadon, mint a világhírű Boban Marković Orkestar Szerbiából, a Los De Abajo Mexikóból, Sergent Garcia Franciaországból és a Songhoy Blues Maliból. A hazai sztárok közül itt lesz többek között Rúzsa Magdi, Szabó Balázs Bandája, Péterfy Bori és a Love Band, a Honeybeast, a The Biebers, és a Budapest Bár is.

 

14022304_1347745995238850_8072559951935494033_n

 

A Korzó Színpad ebben a jubileumi évben kimagaslóan gazdag programmal várja a fesztiválozókat: itt lesz többek között a Dániel Balázs Boogie Woogie Trió, a Folkfusion Band, a Bluesers és a Carpedignem is, de egy különleges Tudós Nők – Slam Poetry Show-t is megtekinthetnek majd az érdeklődők. Emellett a zenéé lesz a főszerep a már jól megszokott Vidor Kertben, valamint a Móricz kertben is.

 

A város főtere a fesztivál idejére az ország legnagyobb mozijává változik, ahol esténként több ezren nevethetik végig a legújabb magyar vígjátékokat. Filmvetítés ezenkívül a város több pontján is lesz: a Cinema Cityben és a Krúdy Gyula Art Moziban kedvezményes jegyárakon tekinthetjük meg a legújabb kasszasikereket.

 

10421591_1117084521638333_5422337893928581279_n

 

A város egy pillanatra sem alszik a Vidor Fesztivál alatt: a belvárosi forgatagban karikaturisták, pantomimesek, street comedy show, akrobaták, artisták, zsonglőrök, bohócok szórakoztatják a „vidorgókat”, de idén flow show-t és slackline bemutatót is láthatnak az extrémsport kedvelők. A fesztiválon továbbá gazdag utcazenei, bábszínházi és képzőművészeti program is várja az érdeklődőket.

 

A Vidor Fesztivál a képzőművészetet és irodalmat kedvelőknek is igyekszik kedvezni: idén is több kiállítással készültek a szervezők. A Móricz Zsigmond Színház emeleti galériájában a Nemlétező Tárgyak Tárlatát tekinthetik meg az odalátogatók, de három másik helyszínen is nyílik tárlat a kilenc nap alatt. Emellett a MŰvész Stúdióban több alkalommal irodalmi kávéház és szakmai beszélgetés várja majd az érdeklődőket.

 

További információk a fesztivál weboldalán.