Nyíregyháza

Ismered a Karmapirint?

A KARMAPIRIN zenekar a nyíregyházi Szüret Alkotóműhely vezető zenekara. A most 5 éves formáció az elmúlt években több átalakuláson ment keresztül. Korábban Mankó Éva és Oláh Ibolya is énekelt a zenekarban, 2014. nyarától Szakos Andrea tölti be a frontember szerepét.


2018. április 13 Bandák

Nyíregyházán a Hangszert a kézbe

A Hangszert a kézbe a magyar könnyűzenei oktatás történetének legnagyobb szabású eseménye. Hét városban öt-öt napon keresztül interaktív hangszerkiállítás, hangszersimogató, rendhagyó ének- és zeneórák, minikoncertek, szakmai rendezvények várják a fiatalokat és a zenélés iránt érdeklődő idősebbeket.


2017. március 23 Programajánló, Zene

Nyilvános a XV. Vidor Fesztivál teljes programja

2016. augusztus 26. és szeptember 3. között immár tizenötödik alkalommal várja az érdeklődőket Nyíregyházán a Vidor Fesztivál, azaz a VIdámság és Derű ORszágos seregszemléje, amely mára az egyik legnagyobb hazai összművészeti rendezvénnyé nőtte ki magát. Kilenc nap alatt számos helyszínen több száz program zajlik majd, több tízezer ember örömére.


2016. augusztus 14 Programajánló, Színház

A legfurcsább rekordok nyomában

Sebestyén István, a Magyar Rekord Egyesület elnöke évek óta foglalkozik a hazai rekordok összegyűjtésével és kategorizálásával. A Magyar Rekordok Évkönyv május 20-tól kapható.


2014. május 26 Könyv

Vége van – új kislemez a Jurij zenekartól

Magyarország egyetlen szocrock zenekara, a Jurij új kislemezzel jelentkezik. A két dalt tartalmazó Vége van című anyag digitális formában és vinyl lemezen is megjelenik.


2014. április 04 Bandák, Lemez

Rendhagyó énekórát tart a Belmondo zenekar

A zenekar a népszerű „Lesz volt van” slágere segítségével mutatja be a diákoknak a könnyűzene történelmét és a stílusok fejlődését a berettyóújfalui Arany János Gimnáziumban.


2014. március 17 Zene | Koncert

Nőkre hangolódik a Belmondo

A nemrégiben új nagylemezzel jelentkező Belmondo zenekar március 8-án ismét a nőkre hangolódik a budapesti Gozsdu Manó Klubban, koncerttel köszöntik őket a Nemzetközi Nőnapon.


2014. február 24 Bandák, Koncert

Rendhagyó szülinapi turnén a Road

Tizedik születésnapját ünnepli idén az ország egyik legnépszerűbb rockbandája, a Road. A jubileum alkalmából a tavaszi turnéjuk első 10 állomásán saját maguk előzenekara lesznek.


2014. február 04 Koncert

Mikulás-napi dalpremier a Jurijtól

A Jurij zenekar a vadonatúj dalpremierjével is megajándékozza a közönséget december 6-án a budapesti Gozsdu Manó Klubban. Magyarország első és egyetlen szocrock bandájának koncertjét rendhagyó vizuális élmény egészíti ki.


2013. november 27 Zene | Koncert

Fényfestményekben fürdött a Műcsarnok

A festményeket ezúttal nem a Műcsarnok belsejében függő vásznakon, hanem a népszerű, kortárs múzeum falára vetítve láthatta a nagyérdemű. Olajfesték helyett pedig fényekkel és zenével dolgoztak az alkotók. Az október 5-én kezdődött Cafe Budapest Kortárs Művészeti Fesztivál parádés nyitóprogramját, a Paint up! fényfestő versenyt, harmadik alkalommal rendezték meg hazánkban. Fényfestés, épületvetítés, building mapping – mind ugyanazt jelenti:…


2012. október 15 CAFe Budapest