Radnóti Tesla Labor - hírek a Radnóti Színházról - Socfest

Radnóti Tesla Labor – hírek a Radnóti Színházról

Olvasási idő: 2 perc

A Tesla épületének második emeletén a Radnóti Színház felújította a színháztermet, és megalapította a Radnóti Tesla Labort, ahol idén három kortárs művet mutatnak be.

A Radnóti Színháznak régi vágya, hogy létrehozzon egy második játszóhelyet, egy olyan nyitott teret, ahol még látványosabban megjelenhetnek a kísérletező tendenciák és a kortárs drámák. A tavalyi évadban a Radnóti közönsége már megismerhette a Teslát, ahol a Hajdu Szabolcs által rendezett Gloria című előadásunkat mutatták be.

Kováts Adél, a Radnóti Színház igazgatója
Forrás: Radnóti Színház FB oldala

A Radnóti Színház ebben az évadban együttműködik különböző független színházi csapatokkal, hogy sikeres előadásaik továbbjátszásának adjon terepet a Radnóti Tesla Laborban.

A Narratíva csoport http://radnotiszinhaz.hu/narrativa/ négy bemutatója közül novemberben lesz az első Kovács D. Dániel rendezésében, a Kurázsi és gyerekei. Újra nézhetők a pár éve bemutatott emblematikus előadások is: az Elhanyagolt férfiszépségek, a Hinták, Magyar akác és a Napraforgó.

Fontos információ, hogy ebben az évadban a Radnóti Színház 7 helyszínen tartja előadásait, tehát a nézőknek figyelniük kell arra, hogy a jegyük melyik játszóhelyre érvényes.

A Radnóti Színház az alábbi novemberi eseményekre szeretné felhívni a figyelmet:
– november 10. vasárnap, a Gloria előadás után SZÓVAL beszélgetés 21.20-tól. Hajdu Szabolccsal és az alkotókkal beszélget szakértők bevonásával a Tesla Laborban Kelemen Kristóf.


– november 16. szombat 19.00 GYŐR, Club 70 Kezdhetek folytatódni
– november 18. hétfő, 15.00 Bárány Boldizsár – utolsó előadás | Stefánia Palota
– november 19. nyilvános főpróba, 20-án bemutató mindkét nap 19.00, Kurázsi és Gyerekei (Narratíva produkció) Kovács D. Dániel rendezésében | Radnóti Tesla Labor
– november 26. kedd, 19.00 órakor 10 – angol nyelvű felirattal | Radnóti Színház
– november 26. kedd, 19.00 Elhanyagolt férfiszépségek | Radnóti Tesla Labor
– november 27.szerda, 19.00 Napraforgó | Radnóti Tesla Labor
– november 28. csütörtök, 19.00 Hinták | Radnóti Tesla Labor

http://radnotiszinhaz.hu/7-helyszinen/