Űrlény és Superman a MU Színházban - Socfest

Űrlény és Superman a MU Színházban

Olvasási idő: 2 perc

Fülöp László koreográfiája két egyszerű emberről: Emeséről és Emilről szól. Mi történik, ha a másik bolygóról érkező Emese, és az önmagát Supermanné fejlesztő Emil találkozik? Az Ismeretlen Kutatása program keretei között született előadás december 10-én 20 órától látható a MU Színházban.

emese_emil3Emese, állítása szerint kortalan, nemtelen és a nyugalom megzavarására alkalmas képi- és hanghatásokkal rendelkezik. Egy másik bolygóról érkezett hozzánk a földi lét tanulmányozásának céljából. Ezt egyelőre, hivatalos források hiányában sem megerősíteni, sem cáfolni nem tudom. Csak most, csak itt, csak Önöknek! Ha végzett, hazatér. Elnézésüket kéri amiatt, hogy csak átutazóként tud jelen lenni közöttünk, és arra is felhívja szíves figyelmüket, hogy igyekezzenek nem megszeretni, nem megutálni nagyon. Sőt! Ha lehet, kerüljenek mindenfajta kötődést az irányába, egyszerűen csak méla közönnyel figyeljék őt és ténykedéseit. Megértésüket előre is köszöni.

Emilről csak annyit tudunk, hogy 12 éves korában, egy biológia órán megtudta, hogy a legkisebb szervezetek a legellenállóbbak a külső hatásokkal szemben. Ugyanebben a pillanatban hirtelen megállt a növekedésben. Sejtjei úgy döntöttek, nem osztódnak tovább. Ennyi. Kész. Mert hát minek? Mire fel? Emil azóta csúcsra fejlesztette a környezetével szembeni ellenálló-képességét. Egy igazi túlélő. Superman. Túléli Önmagát, túléli az Életet. És mégis, mi történik, ha ez a két személy találkozik? Többek között erre kerestük a választ a kutatásunk során.

„Egy férfi és egy nő párbeszédébe csöppenünk, akik 21. századi Estragonként és Vlagyimirként a bezártságról beszélgetnek, szerepeikről, melyekhez foglalatosságot igyekeznek keresni. Színház a színházban. (…) Az előadás érdeme, hogy a figyelmet a művésziről és absztraktról a gyermeki testhasználatra irányítja, és jegyezzük meg, jókat kacagunk a fanyar, másutt könmnyed poénokon (mintha csak a nézőt is a kisgyermekkorba rántaná a darab).”  (Komjáthy Zsuzsanna/ Ellenfény)

Előadók: Cuhorka Emese, Bordás Emil
Koreográfus: Fülöp László
Kutatópartner: Hajnóczy Luca – pszichológus
Zene: Mizsei Zoltán

Fény: Pete Orsolya

Támogatók: Műhely Alapítvány, Új Előadóművészeti Alapítvány, SÍN Kulturális Központ, MU Színház, NKA