Polyglot klub - nyelvgyakorlásra fel! - Socfest

Polyglot klub – nyelvgyakorlásra fel!

Olvasási idő: 2 perc

Te is imádod az idegen nyelveket? Szeretnéd minél magabiztosabban használni a nehezen megszerzett angol, német, francia, olasz, spanyol vagy kínai nyelvtudásodat? Téged is vár a Polyglot club minden csütörtökön a Lehel térnél!

Ezeken a helyeken gyakorold az angolt Budapesten!


A Polyglot club vagy idegennyelvű klub szerte a világon megtalálható. Lényege, hogy az adott városban élő emberek összegyűlnek, és együtt különféle nyelveken beszélnek egymással. A polyglot ingyenes, Magyarországon is több éves múltra tekint vissza. Sokáig a Nincs Pardon kocsmában rendezték meg, majd átkerült a Tűzraktérbe, most pedig a Világcsücsök Közösségi Tér ad neki otthont.

Ha belépsz, nem kell mást tenned, csak odamenned az est moderátorához, aki elkéri a nevedet és a nyelvtudásodra vonatkozó információkat. Ezután keresnek neked egy csoportot, ahol azon a nyelven beszélnek, amelyen te gyakorolni szeretnél. Mivel a Polyglot Club helyszíne nem egy teázó, hanem a Világcsücsök Közösségi Tér, az esemény jellege jóval családiasabb, a hangulat jóval közvetlenebb, mintha mindez egy teázóban lenne megrendezve. A résztvevők nyelvet gyakorolni jönnek, tehát nagyon könnyű beszédbe elegyedni valakivel, becsatlakozni egy társaságba.

A külföldiek aránya változó, de többnyire minden csoportban találni adott nyelvű országból érkezett résztvevőt. Tehát a program arra is jó, hogy kapcsolatot építs Budapesten élő külföldiekkel. Megkérheted őket, hogy segítsenek neked a nyelv elsajátításában, cserébe segíthetsz nekik, hogy könnyebben elboldoguljanak. Megmutathatod nekik a város legjobb szórakozóhelyeit, de akár mély barátságot is építhetsz. Az est szintén jó lehetőséget nyújt arra, hogy külföldieket faggass a hazánkban ért benyomásairól, vagy többet megtudj egy másik európai kultúra sajátosságairól.

 

A nyelvklubban kezdők és haladók egyaránt feltűnnek. Ne keserítsen el, ha azt látod, hogy valaki folyékonyabban beszéli az adott nyelvet, mint te. A nyelvtanulás során mindenki elérkezik ahhoz a ponthoz, amikor már össze tud rakni mondatokat, és sokat megért egy beszélgetésből, de még nem képes gördülékenyen társalogni. Ennél a résznél a legkönnyebb feladni, viszont ha ezen túljutsz, akkor a következő szakasz már a sikerélményekkel teli társalgási szint, ahol a nyelv használata, gyakorlása mintegy varázsütésre könnyűvé válik, és igazi felüdülést nyújt. Ezt az egészen egyedi élvezetet mindenkinek érdemes kipróbálnia, aki nyelvtanulásra adja a fejét.

Bővebb információt az alábbi linkeken találsz:

http://polyglotclub.com/hungary/budapest

http://www.vilagcsucsok.hu/polyglot-klub.html

Cím: 1132 Budapest, Váci út 50. (2. kapucsengő)
Telefon: +3670/701-0875 (Nyitvatartási időben)
E-mail: vilagcsucsok@gmail.com