Interjú Bonnie Tyler gitárosával - Socfest

Interjú Bonnie Tyler gitárosával

Olvasási idő: 2 perc

A Harley-Davidson Open Road Fest szombati tábortűzénél összefutottunk Bonnie Tyler csapatával. A 63. születésnapját nálunk ünneplő brit énekesnő gitárosa, Matt Prior válaszolt az emlékeikről, a fellépéseikről és a karrierjükről feltett kérdéseinkre.

Matt Prior és Bonnie Tyler a színpadon

Matt Prior és Bonnie Tyler a színpadon

Socfest: Mióta játszol Bonnie-val, és mi az eddigi legjobb élményed vele?

Matt Prior: Már 16 éve. A legnagyobb koncertünk Bécsben volt, 180 ezer ember előtt, ez egy nagyon jó emlék, de számos helyen felléptünk már együtt, ahol remek élményeket szereztünk. Például Norvégiában, Ausztráliában és Grönlandon.

S.F.: Mit gondoltok Magyarországról, azon belül pedig a Balatonról?

M.P.: A mai nap folyamán eltöltöttünk egy kis időt a tónál. Nagyon szép, de tele van „kígyókkal”, úgyhogy ne menjetek bele, mert veszélyes!

S.F.: Holnap lesz Bonnie szülinapja, gondolom ti is megünneplitek. A közelben tartjátok majd szülinapi partit?

M.P.: Épp az előbb köszöntöttük fel Bonnie-t, de nektek elmondjuk, hogy holnap elvisszük vacsorázni. Ám mivel ezt még ő sem tudja, tartsátok titokban! Gyakran vagyunk távol a szülinapján, sokat utazunk, turnézunk ebben az időszakban. Mindig szervezünk neki valamint, akkor is, ha messze vagyunk az otthonunktól.

S.F.: Itt vagyunk a Harley-Davidson Open Road Fesztiválon, rengeteg kétkerekű között. Nektek van motorkerékpárotok? 

M.P.: Azt hiszem, egyikünknek sincs, de cserébe nagyon szép kocsijaink vannak. Például egy BMW és egy Range Rover.

S.F.: Szeretitek az efféle motoros fesztiválok stílusát, kultúráját?

M.P.: Igen, nagyon is. Számtalan hasonló helyen voltunk már, a múlt hónapban például egy másik Harley-Davidson Fesztiválon, Saint-Tropez-ban játszottunk, ami nagyszerű volt. Tavaly Rómában és Írországban léptünk fel. Ezek az események mindig jól sikerülnek, a zene illik a közönséghez és remek a hallgatóság. Személy szerint nagyon élvezem őket.

S.F.: Bonnie karrierje mostanában újra fellendülőben van. Tavaly – többek között – szerepelt az Eurovízió Dalfesztiválon. Minek köszönhetjük ezt a feléledést?

M.P.: Bonnie-nak állandóan voltak felkérései, én is 50-60 országban jártam már vele. Rengeteg helyen lépünk fel közösen. Játszottunk már Ausztráliában, Új-Zélandon, Kanadában, Amerikában, bejártuk egész Skandináviát, Európát, Oroszországot és Dél-Afrikát. Egyes országokban fellendülőben volt a hírneve, máshol kevésbé, de az Eurovízió ezt még jobban segítette, több koncertünk van azóta.  A következő héten Ausztriában leszünk, aztán Németország felé vesszük az irányt, majd megmutatjuk magunkat Argentínában és Mexikóban. Ezeken a helyeken még nem léptünk fel korábban, így nagyon jó móka lesz.

S.F.: Köszönjük az interjút! Még több fellépést kívánunk nektek, és reméljük, hamarosan viszont látunk titeket Magyarországon!