Április bulibolondjai - Socfest

Április bulibolondjai

Olvasási idő: 2 perc

Beköszöntött a tavasz, amit immár az időjárás is cáfolhatatlanul igazol, nemcsak a naptár. 2016 első tavaszi hónapja öt értékes hétvégével vár minket, amelyek során bőven lesz alkalmunk tartalmasan eltölteni a szabadidőnket. Április hagyományosan a bolondok ünnepével indul, mely jeles napot mi mással lehetne alkalomhoz illőbb módon emlékezetessé tenni, mint egy mókás kis bulival?! Lássuk hát, mely események azok, amelyek ebből a szempontból kitűnnek a szokásos péntek esti buli kavalkádból.

Április elsején este egy live act fellépés alkalmával mutatja be legújabb stúdióalbumát a francia elektronikus zenei színtér egyik legsikeresebb előadója, Electric Rescue. A 12 éves pályafutásra visszatekintő és a techno zene műfaját megújító előadó számait, olyan híres DJ-k is játszották, mint amilyen Laurent Garnier, Sven Väth, Slam, Dubfire, Stephan Bodzin vagy például John Digweed. Abból kiindulva, hogy az új album két éven keresztül készült, valamint hogy a live act alkalmával analóg moduláris szintetizátorokon játszik, minden bizonnyal nagyon szépen és telten fog majd dübörögni a Corvin Tető.

 

Punk Goes Cartoon – ha ez nem hangzik bolondosan, akkor őszintén szólva nem tudom, hogy mi az, ami igen. Az Our Voice Booking koncertsorozat eme jeles, bolondok napi állomásán, hét zenekar egymást váltva különféle rajzfilmslágereket ad elő a Dürer Kert színpadán. Mindenesetre az ötlet, nagyon adja magát és szinte hihetetlen, hogy ez eddig még nem vált trenddé. Csak bízhatunk benne, hogy vagyunk annyira komolytalanok, hogy ebből a becses bolondoknapi rajzfilmsláger tribute dologból sikerül hagyományt teremteni. Az est folyamán a Burnout feat. Vörös András, a Down For Whatever, a Flatband, a Headstock, a New Friend Request, a Nova Prospect, valamint a String Theory zenekarok előadásában olyan örökbecsű rajzfilmslágerek csendülnek majd fel, mint például a Micimackó főcímdala, az Aladdin betétdala (ami már senkinek sem új élmény), a Kacsamesék háppborzongató főcímzenéje, vagy (a zseniális Primus zenekar legismertebb slágere) a South Park bevezető zenéje.

Április másodikán, ugyan már egy nappal túl leszünk a bolondokén, de továbbra is az előző nap szellemében kapcsolódhatunk ki, amennyiben este kilenc órára ellátogatunk a Trafik Klubba, ahol a Csermanek Lakótelep és az Új Látásmód Fúzió közös koncertélményében lehet részünk. A magyar underground zenei szcéna két legerősebb formációja ismét egyesített erővel alázza és ezzel egyszersmind ki is szolgálja mindig lelkes közönségét. Az est különlegessége, hogy Csermanekék közel egy év után lépnek ismét színpadra, ami nyilván nem az alkoholizmusból, viszont remélhetőleg az általa okozott többi egyéb válságból való kigyógyulásnak az első jele. Kerekedjünk hát fel mi is, és támogassuk jelenlétünkkel hazánk egyik legszomjasabb zeneművészét.

Bolondok másnapján a psytrance zenei műfaj egyik legsokoldalúbb előadója Ajja három órás szettel interpellál a PRLMNT-ben. Az 1975-ös londoni születésű zenész eddig megjelent két önálló albuma mellett, a tavaly előtt a HR Giger Museumban Cosmosis-szal közösen adott koncertjükről, illetve egy tavaly Murattal közösen összehozott albumról is meghallgatható. A zenész azóta sem hagyott fel a kísérletezéssel, amelyre a legaktuálisabb példa a többek között Dick Trevorral, OTT-vel Dymons-szal és Vlasturral létrehozott Novelty Engine nevű psyreggae csapata.