Fonogram 2019 – Magyar Zenei Díj

Olvasási idő: 2 perc

A Magyar Hangfelvétel-kiadók Szövetsége 2019. április 4-én, csütörtök este rendezi meg a legrangosabb hazai könnyűzenei díjátadót, a Fonogram – Magyar Zenei Díj gálaestet.

A Fonogram – Magyar Zenei Díj gálaest a magyar zenei élet egyik legnagyobb, az alkotókat és a háttérszakembereket egyaránt felvonultató eseménye. A Rockmúzeumnak is otthont adó RaM Colosseumban tartandó gálán szakmai szavazatok alapján vehetik át az elismeréseket a tavalyi év legjobb zenei teljesítményeit nyújtó előadóművészek. A díjazottakat az est két háziasszonya, Dallos Bogi és Kiss Ramóna szólítja színpadra.

Kiss Ramóna és Dallos Bogi
Forrás: Fonogram web oldala

A szavazás során 18 különböző zenei mezőnyben hirdetnek győzteseket a mainstream pop-rocktól az alternatív/indie-rock, hard rock/metal, rap/hip-hop műfajokon át egészen az olyan speciális kategóriákig, mint a gyerekzene, a nép- és világzene, a szórakoztató stílusok vagy épp a jazz. A zenei szakemberekből, újságírókból és zenészekből álló, 25 fős zsűri tagjainak szavazatai alapján alakult ki a jelöltek névsora. A második fordulóban a nyerteseket a szűk körű, 5-5 fős Fonogram-bizottságok tagjai választották ki.

Egy hónapja zajlik a Fonogram – Magyar Zenei Díj szakmai szavazása, s immár az eredmény sem várat sokáig magára. Gőzerővel zajlanak az előkészületek. A nagyszabású műsorban fellép a hazai zenei élet számos kiváló előadója. Egyedi és látványos produkciókkal, eddig soha nem látott zenei formációkkal készül a magyar zenei élet krémje.

Az esemény élő közvetítésére április 4-én, csütörtökön este 8-tól a www.fonogram.hu oldalon kerül sor.