„Állati bál” az orvosi egyetemen - Socfest

„Állati bál” az orvosi egyetemen

Olvasási idő: < 1 perc

Szeptember 20-án pénteken ezzel a címmel indult útjára a SOTE (Semmelweis Orvostudományi Egyetem-i) klubban megszervezett mini koncertsorozat. A Kistehén és az Elefánt zenekarok voltak a hangulatfelelősök a színpadon, hűséges rajongóik legnagyobb örömére.

Csekély létszámunk ellenére a két banda ugyanazzal az intenzitással és átéléssel játszott, mintha egy megtelt stadionban léptek volna porondra. A hangulatért rajongóik magja szintén közrejátszott a frontemberekkel, ezzel családias légkört teremtve a nagyteremben. A kezdetekben az Elefánt hevítette fel a levegőt, előkészítve ezzel a terepet az utánuk következő Kistehén zenekarnak. Kollár-Klemencz László dalszövegíró, lányával, Katával is énekelt pár közös dal erejéig, a közönség férfi tagjainak nagy élményt szerezve ezzel. Ezek után ismét remek koncertet tudhatnak maguk mögött a fiúk – és persze Kata is.

A két zenekar manapság egyre jelentősebb ismeretségnek örvend a hazai, leginkább alternatív zenei stílust kedvelő fiatalok között. Amíg az Elefánt aránylag kezdőnek számít a zeneiparban, addig a Kistehén immár haladóvá nőtte ki magát, az elmúlt években hátrahagyott, ismert slágerekkel. Hiszen ki ne ismerné a „Szájbergyerek”, a „Szerelmes vagyok minden nőbe” vagy maga a „Kis tehén” című közkedvelt dalokat.

Aki esetleg nem lenne tisztában a két zenekar munkásságával, csak ajánlani tudom. Mindenkinek: apunak, anyunak és a lázadó kamaszoknak egyaránt. Biztos vagyok benne, hogy a család bármely tagja találna a számok között dúdolnivalót. Személy szerint remek hangulatot, csodás előadókat és felettébb megnyerő előadásmódokat kaptam ettől az estétől, és a programot legközelebb sem hagyom ki!