Alszik az Elefánt - Socfest

Alszik az Elefánt

Alszol rendesen? Nem baj, mi sem. Az Elefánt zenekar új dalának klipjében kicsit tovább boncolódik a fenti kérdés – a szó szoros és átvitt értelmében is. Az Alszik október 6-án megjelent videója a zenekartól jól megszokott fanyar humorral, ám annál szokatlanabb forgatókönyvével, az eddigieknél egy árnyalattal több keménységgel és dallamossággal, valamint az ehhez társuló, kompromisszumot nem ismerő sokrétű zeneiséggel hívta fel magára a figyelmet.

A Recorder-en debütáló klip megtekintésszáma két hét alatt elérte a tízezres nagyságrendet. A zenei mondanivalót Szimler Bálint és Rév Marcell formálták mozgóképpé: az a fiatal filmes páros, akiknek a nevéhez olyan projektek fűződnek, mint a Kodály Method, a készülőben lévő Balaton Method vagy épp a Fehér Isten című friss, magyar filmsiker operatőri munkája.

A koncertek csúcspontját adó, energikus és mozgalmas szerzemény a jövő tavasszal elkészülő új lemez koncepcióját vetíti előre. A készülő album dalai közül több is hallható lesz a 2014. november 13-i koncerten, amely az Akvárium Klubban kerül megrendezésre. A fiúk az Óriás zenekarral lépnek közösen színpadra. A két zenekar ősszel közös turnéra indul, amelynek során Pécsett, Székesfehérváron, Debrecenben, Szombathelyen és Nagyváradon is találkozhattok velük.

Az Alszik ismerős lehet már némelyeknek, hiszen az MR2 Akusztik című műsorában mutatkozott be elsőként, majd a Petőfi Rádió sokáig játszotta is a dalt. Aki találkozott már vele, annak azért, aki pedig nem, annak azért ajánljuk hallgatásra és hallgattatásra…elhallgattatásra inkább nem.