Az olasz és amerikai filmzenék szerelemgyereke először Budapesten - Socfest

Az olasz és amerikai filmzenék szerelemgyereke először Budapesten

Olvasási idő: 2 perc

Az Észak-Olaszországból származó Sacri Cuori magával ragadó produkciójában egyedülálló módon keveredik a helyi folk és világzene, az amerikai blues, Fellini, Nino Rota és Morricone filmzenéi, David Lynch és Badalamenti misztikus hangulatai és a rockballadák világa. A zenekar első budapesti koncertje garantáltan egyedülálló élmény lesz.

A Sacri Cuori, azaz a Szent Szívek kvartettjét jó másfél évtizeddel ezelőtt alapította Antonio Gramentieri gitáros. A Romagnából, tehát Fellini szülőhelyéről származó zenekar hamar kialakította jellegzetes zenei stílusát: ez a nagy rendező filmzenéiből, tehát Nino Rotából sokat merítő, kicsit szürreális-elvágyódós, szentimentális világ találkozik az amerikai hagyományokkal. A Sacri Cuori nagyon egyedi és hatásos módon ötvözi az észak-olasz népzenét, a sanzont az americanával, tehát a bluesos-countrys-latinos fílinggel. Sergio Leone és Ennio Morricone filmzene-hatásai keverednek David Lynch és Angelo Badalamenti misztikus hangulataival – valahogy a Sacri Cuori egyfajta összefoglalása annak, amit az olasz zenei kultúra az amerikaira gyakorolt.

A Sacri Cuori tavalyelőtt hatalmas sikert aratott Matteo Oleotto A csodabogár című filmjének zenéjével, majd tavaly megjelentette nagyszerű lemezét, a Delonét. A zömmel instrumentális, visszhangos gitárra és szaxofonra épülő, balladai hatású számok a csodás olasz-ausztrál énekesnővel, Carla Lippivel felvett dalokkal váltakoznak.

A zenekar tagjai:

Antonio Gramentieri – gitár

Diego Sapignoli – dob

Francesco Giampaoli – basszusgitár

Franz Valtieri – billentyűsök, fúvósok

Lemezek:

Douglas and Dawn, 2010

Rosario, 2012

Le Musiche di Zoran, 2013

Delone, 2015

161022_sacricuori05_PietroBondi

A koncert a CAFé Budapest kortársművészeti fesztivál és az A38 Hajó együttműködésében valósul meg. A fellépés az európai tehetségeket támogató Liveurope programsorozat része.

Időpont: 2016. október 22. (szombat) 20:00

Helyszín: A38 Hajó Kiállítér

További információk az esemény weboldalán.