Dream Theater Budapesten! - Socfest

Dream Theater Budapesten!

Olvasási idő: < 1 perc

Monumentális európai turnén tér vissza Európába a Dream Theater! Az amerikai progresszív metal zenekar munkásságának egyik igazi mérföldkövét ünnepli idén: 25 évvel ezelőtt jelent meg az Images and Words című albumuk, melyet minden turnéállomáson teljes egészében eljátszanak majd, további nagy közönség kedvenc dalok mellett, egy három órás műsor keretében.

A Dream Theater amerikai progresszív metal együttes, amelyet 1985-ben alakult Majesty néven. Első sikereit a zenekar az 1992-ben kiadott ‘Images and Words’ című második albumával és a lemez Pull Me Under című nyitószámának videoklipjével érte el, amely az 1990-es évek elején rendszeresen szerepelt az MTV adásaiban. Ez a lemez az együttes legnagyobb példányszámban eladott albuma, aranylemez lett az Amerikai Egyesült Államokban, és a 61. helyezésig ért fel a Billboard 200 toplistáján.

A lemez kiadása után százával bukkantak fel a hosszabb dalokkal, virtuóz hangszeresekkel rendelkező metál zenekarok. A Dream Theater sikerei utat nyitottak olyan későbbi progresszív zenekarok számára is, mint például a Tool, vagy az Opeth. John Petruccit az utóbbi két évtized legnagyobb hatású gitárosai között tartják számon. Sokakat inspirál a zenéjük, Portnoy, Rudess, Myung és Petrucci már több oktatóanyagot is megjelentetett.

A turné május 10-én érkezik Budapestre, ahol a zenekar a BOK Csarnokban (volt Syma Sport- és Rendezvényközpontban) lép fel. A koncertre a jegyértékesítés január 27-én, pénteken indul! A koncert szervezője a Concerto.hu, részletesebben partnerünk, a Rockvilág.hu honlapján olvashattok erre a linkre kattintva.