Egy éjszakára halottak hajója lesz az A38 - Socfest

Egy éjszakára halottak hajója lesz az A38

Olvasási idő: 3 perc

A Deathstars már többször fellépett Magyarországon, például 2011-ben a Rammstein és több ezer ember előtt az Arénában, 2012-ben pedig már főzenekarként. Ezúttal új, hamarosan megjelenő – egyelőre cím nélküli – albumukat mutatják be egy monumentális európai turnén, aminek a budapesti állomása az A38 Hajó lesz.

deathstars 01A közel másfél évtizede működő Deathstars a skandináv metál egyik legismertebb és legjellegzetesebb formációja. Zenei stílusuk különleges egyvelege az indrustial-, goth- és glam-metálnak, egy utánozhatatlan énekhanggal és teletűzve monumentális riffekkel. Megjelenésük sem utolsó, koncertjeiken intenzív színpadi akció, látványos díszletek és jelmezek láthatóak, nagyívű, gyakran hatalmas szintiszőnyegekkel, gigantikus gitárriffekkel megtámogatott témái, maszkjai sokat merítenek a glam és a goth klasszikusaitól. Az elmúlt hónapokban jelentős átalakuláson ment át a zenekar. A pár évvel ezelőtti doboscsere után nemrég korábbi gitárosától is megvált az így négytagúra fogyatkozott együttes. AC-MM-KA mostani felállás: Andreas Bergh (Whiplasher Bernadotte) – ének, Emil Nödtveidt (Nightmare Industries) – gitár, billentyűsök, Jonas Kangur (Skinny Disco) – basszusgitár, Oscar Leander (Vice) – dob. A svéd zenekart nézve nehéz nem Alice Cooper-re, Marilyn Manson-ra, vagy akár a Kiss-re gondolni. Ennek ellenére a Deathstars a glam-metál új hullámának markáns és eredeti képviselője. Nem véletlenül szerződtette le a legnagyobb és legismertebb metál-kiadó, a Nuclear Blast őket. Jelenleg három nagylemezük van: 2003 Synthetic Generation, 2006 Termination Bliss, 2009 Night Electric Night. A két évvel ezelőtti „best of” album és az azon szereplő egyetlen új dal, egyben megasláger, a Metal után idén jelentetik meg új sorlemezüket. Az egyelőre cím nélküli albumot eredetileg 2014 februárjára ígérték, ám a megjelenés csúszik egy keveset – ezért az idei, Claws Through Europe című turnét is el kellett halasztani, de az ennek köszönhetően ki is bővült, így került Budapest az állomások közé.

The Dead and LivingElőzenekaruk a szintén svéd, 2007-ben alakult The Dead And Living lesz. Zenei hangzásuk hasonló ágon fut, mint a Deathstars-é, stílusukban van goth, rock, punk és folk metál. Ők is három albummal rendelkeznek, kiadójuk a Lightning Records. Belehallgatva pár számukba remek bemelegítő banda lesznek. KrellMellesleg a magyar Krell is fellép, ők nyitják az estét. Tavaly januárban alakultak egy tündéri énekesnővel, Linda Daemon-nal, férjével, a gitáros Tommy-val, a Junkies-os Riki Church-el és Keresztes Viktor dobossal. Régi ismerőst köszönthetünk tehát ismét, teljesen új koncertprogrammal, megváltozott tagsággal és egy új albummal az A38 Hajó fedélzetén október 20-án, hétfő este. Kicsit olyan érzésem van, hogy egy éjszakára kísértethajóvá változik az Artemovszk, és még a végén feltűnik Davy Jones is a lelkünkért. A kedvenc dalommal búcsúzom, jegyvásárlás és további infók itt, a hivatalosan Facebook esemény pedig ezen a linken érhető el.