Elefánt és Magyar Császári Pillanatművek - Socfest

Elefánt és Magyar Császári Pillanatművek

Olvasási idő: < 1 perc

Elefánt zenekar

Február 14-én, csütörtökön a Gozsdu Manó Klubban színpadra áll az Elefánt, közvetlenül a Magyar Császári Pillanatművek hangulatvarázslása után.

 

A különös esemény a szombathelyi születésű banda jóvoltából jön létre, amely már megmutatta magát egy Kodály Method videó és számos színvonalas fellépés keretein belül is. Sőt! Frontembere nem is olyan rég még az MR2 Akusztik stúdiójában is fellépett Akkezdet Phiai és Amoeba társaságában.

 

[facebook_event id=200653386726037 float=right]Egészen fiatalkora ellenére Elefántunk számos elismerést bezsebelt már, a Népszabadság kritikája például így ír zenéjükről: “Az Elefánt (…) az első magyar zenekar a Kispál és a Quimby óta, amely a dallamokat gondolatokkal, finom humorral is átszövi.
Mi mindent érdemes még tudni róluk? Például, hogy dalaikat nem szeretik skatulyába gyömöszölni, csupán megcímkézik azokat az öndefiniált ’posztsanzon’ kifejezéssel. Ez egyszerre utal a szövegközpontúságra, a szomorkás tartalomra, a sajátos lüktetésre, a ¾ alapú keringő újraértelmezésére. Mindezek mellett, aki figyelmesen hallgatja muzsikájukat, fellelhet benne még néhányat a cigány jazz elemeiből,  s itt-ott pszichedelikus vagy elektronikus részletekre is bukkanhat. Ebből a saját egyvelegből összeálló, különleges dallamvilág meg ritmusváltások teszik változatossá az Elefánt zenéjét, amelyet az énekes sajátos hangja és tartalmas szövegei tesznek igazán egyedivé.

A csütörtöki találkozásig, barátkozáshoz ajánljuk a Kékszoba című kislemez meghallgatását. Gyertek el, és nézzétek meg, hogy járnak a keringőt az Elefántok! Valentin nap, este nyolc, Gozsdu Manó Klub.

Beugró: 1000 Forint.