In Memoriam David Bowie - Socfest

In Memoriam David Bowie

Olvasási idő: < 1 perc

Január 12-én, a Blahától pár percnyi járásra a Zeg Zugban, David Bowie emlékbulit tart a darkwave és más underground rendezvényeiről ismert Lilian Goth Art csapata.

Az esemény a Zeg Zugban rendszeresen jelentkező, s egyre népszerűbb ‘ Heroes 1972-1996’ programsorozat részeként lesz megtartva. A Heroes partik a megjelölt időszak legvagányabb, legfurcsább, legismertebb alternatív zenéit reprezentálják, kiemelten a post-punk, a new wave, a dark és gothic, a grunge, a garage rock, a minimal wave, a ’80-as indie, az avant-garde és az industrial irányaiból. Minden parti más és más, tele izgalmakkal, gyakran kiemelt bandákkal, előadókkal.

A pénteki esemény David Bowie-nak állít emléket, aki idén január 8-án lett volna 71 éves. Az ő dalain felül azonban azokat a bandákat is hallhatjuk, akikre hatással volt Bowie zenéje. Például Iggy Pop, Siouxsie And The Banshees, Visage, Peter Murphy (Bauhaus), The Cure, Gary Numan, Talking Heads, Nick Cave, Billy Idol, Nine Inch Nails, Depeche Mode, Nirvana, Foo Fighters és mások. A rendezvényen ketten válogatják a zenéket, Cuvious, a Lilian Goth szíve-lelke, s Wrath, az igen fiatal, de annál érettebb zenei ízlésű szelektor.

Major Tom’s START: 22:00

Program:

22:00-23.00 ‘Hello, Spaceboy’ (‘Sense of Doubt’ Bowie Preludes)

23:00-04:00 Heroes Party

Kiemelt: DAVID BOWIE

Cím: ZEG ZUG, Nagy Diófa utca 17, Budapest, 1072