Júniusban Budapesten a Nine Inch Nails - Socfest

Júniusban Budapesten a Nine Inch Nails

Olvasási idő: 2 perc

A Nine Inch Nails 2014-es turnéja során újra ellátogat Budapestre is. A csapat harmadik magyar fellépésére 2014. június 19-én kerül sor a Papp László Budapest Arénában. A koncertsorozat az óriási népszerűségnek örvendő új album, a Hesitation Marks megjelenését követi.

NINA NIИ formációt 1988-ban alapította Trent Reznor az ohioi Clevelandben. A zenekar az idők során az indrustial metál egyik ikonjává nőtte ki magát. Rendkívül sok zenei műfajt magába foglal, de fő jellegzetessége az elektromos zenei hangszerek által létrehozott hangzásvilág.

Korai éveiben az underground zene hallgatói jó fogadtatásban részesítették az együttest. Az 1990-es években számos, befolyásos dalt készített el a banda, amelyek közül sokat a rádiók is játszottak. Két felvétel – a Wish és a Happiness in Slavery – Grammy-díjat nyert, összesen 20 millió albumot adtak el világszerte, amelyekből 10,5 millió csak az Egyesült Államokban kelt el. Összesen tizenkét Grammy-díjra jelölték őket. Az együttes a lemezkiadóikkal sokszor vitába elegyedett, amelynek eredményeként 2007-ben Reznor bejelentette: a Nine Inch Nails saját maga, függetlenül fogja kiadni lemezeit.

Nine Inch Nails - Staples Center

1989 óta az együttes összesen nyolc nagylemezt készített el. Legutóbbi, a The Slip 2008-ban jelent meg, amelynek teljes anyagát a zenekar weboldaláról ingyenesen le lehet tölteni. Ötévnyi kihagyás után új albumuk Hesitation Marks címmel került a boltokba 2013. augusztus végén. A lemezt a Rolling Stone magazin “az egyik legjobb Trent Reznor alkotás”-ként definiálta kritikájában.

A zenekar híres arról, hogy a világ legjobb élő koncertjeit képesek produkálni, jelentős részük volt az ipari zene előremozdulásában, és erősen befolyásolták az elektronikus zene fejlődését is. A turnékon mindig megváltoztatják a felállást és a számokat is, az élő koncertekhez igazodva. A banda az előadásokat gyakran látványos vizuális elemekkel kíséri, amelyek gyakran tartalmaznak hipnotizáló világításokat. A budapesti koncertre a belépők már kaphatók itt és a Ticketpro országos hálózatában.