Megremegett a Budapest Park - Socfest

Megremegett a Budapest Park

Olvasási idő: 2 perc

Minden ember utálja a hétfőt. Legalább is ha nem mindenki, nagy részük pontosan azért, mert az első munkanap a héten a hétvége után, pedig ez is egy ugyan olyan nap, mint a többi. Vagy mégse?

Aki szemfüles volt, már decemberben bevéste az ezévi naptárba a június 18-át, amikor is az Asking Alexandria és a Bullet For My Valentine Magyarországra látogat, és vendég zenekaraikkal együtt szétcsapják a Budapest Parkot. A korai kapunyitás és kezdés, valamint a munkaidő kombinációja miatt sajnos az első két fellépőről (Shvpes, Blessthefall) lekéstünk, de a Caliban legelejére már ott voltunk. Bevallom sokat nem hallgattam a német fenegyerekeket, de úgy gondolom, hogy senkinek sem okoztak csalódást. Volt egy olyan érzésem, mintha még a természet is velük lett volna, ugyan is koncert közben átvonult egy kiadós zápor felettünk. Hunyjátok be a szemeteket és képzeljétek el, ahogy a szakadó esőben a koncert közönség egyszerre lüktet a zenekarral az alábbi dalra:

Szóval nekem nagyon bejött a Caliban. Élőben sokkal jobbak, mint a felvételekről, hihetetlen energia van a zenekarban, és a koncert végére kisütött a nap is. Némi színpadi szerelés után az Asking Alexandria csapott a húrok közé a viszonylag friss Into The Fire számukkal. Füst mindenhol, fergeteges hangulat, és egy kis áramszünet. Nagyjából a koncert közepén járhattunk, amikor konkrétan minden elszállt, csak a dobokat hallottuk. Szerencsére a buli itt nem ért véget, kb. 5 perc technikai szünet után újra hangos volt a Budapest Park. Elég változatos setlisttel készültek, voltak új dalok, régi kedvencek, pörgős nóták és két akusztikus szám is. Összességében jó buli volt.

Elérkeztünk az este utlsó fellépőjéhez, Bullet For My Valentine-hoz. Besötétedett az ég, a koncerttér szinte teljesen megtelt, a teraszokon zsúfoltságig emberek, fergeteges fénytechnika és pazar hangosítás. De annyira jó volt a hagosítás, hogy az első szám alatt gondolkoztam, hogy ez most playback vagy tényleg élő. Nem hittem a szememnek-fülemnek, úgy hogy minden tiszteletem a mesteré. Az alábbi számokkal érkeztek hozzánk a srácok:

 1. Don’t Need You
 2. Over It
 3. Your Betrayal
 4. 4 Words (To Choke Upon)
 5. You Want a Battle? (Here’s a War)
 6. The Last Fight
 7. Letting You Go
 8. Worthless
 9. Drum Solo
 10. Scream Aim Fire
 11. Piece of Me
 12. Venom
 13. The Poison
 14. No Way Out
 15. Tears Don’t Fall
 16. Waking the Demon

Nekem beindították a hetemet. Annyira, hogy semmi kedvem bemenni dolgozni és végig gürcölni az egész hetet, de sajnos ez nem kívánság műsor. Köszi NewBeat és köszi Budapest Park, ezzel a koncerttel úgy érzem, hogy megnyitottam a nyári zenei és fesztivál szezont. Metál!