„Most meztelenül” – akusztikus diplomaták - Socfest

„Most meztelenül” – akusztikus diplomaták

Akusztikus session videót forgatott Szörfös című számához a Meztelen Diplomaták. A “beach pop” zenekar az ünnepekre hangolódva, lassan hagyománnyá váló, akusztikus koncertet ad december 28-án, a Hunnia Art Bisztróban.

A fiúk nem most először cserélték le hangszereiket akusztikusra, a tavaly decemberi, unplugged koncertjük annyira sikeres volt, hogy úgy fest, tradícióvá válik.

„Szinte pontosan egy évvel ezelőtt volt a legutóbbi akusztikus koncertünk, ami annyira jól sikerült, olyan sok pozitív visszajelzést kaptunk a közönségtől, hogy szívünk szerint már másnap mentünk volna, hogy újra eljátsszuk. Ennek ellenére szeretnénk, ha ezeknek az eseményeknek ünnepi hangulata lenne, ha nem lenne általános, hogy akusztikus koncertet adunk és persze szerettünk volna a következő alkalommal friss műsort játszani, olyan számokat, amiket még egyszer sem hallhatott a közönség. Így pont egy év telt el a két koncert között, ez a téli, karácsonyi környezet pedig nagyon jól áll a műsornak”- mesél Seltsam János, a zenekar gitárosa.

Az elektronikától lemeztelenített koncerthez, a csapat kedvcsinálóként forgatott egy idilli hangulatú videót is, ahol Szörfös című dalukat adják elő a Római-part kora őszi napsütésében. A jó idő azonban nem csak a zenekart vonzotta a vízpartra.

„Nagyon jó hangulatban telt a forgatás, bár legalább harmincszor felvettük a dalt, mire a kép és a hang is olyan lett, ami tetszett nekünk. Közben a Római-parton sokan meg-megálltak nézelődni: egy kiránduló családban a gyerekek táncoltak is a zenére, később odajött egy kutya, aki mindenképp játszani akart velünk felvétel közben, ráadásként pedig volt ott egy pisilő kisfiú is, aki mintha észre sem vette volna, hogy tőle 5 méterre zenélünk.” – idézi fel a forgatás legemlékezetesebb pillanatait Jani.

A felvételeket ezúttal is Skublics Gergely készítette, aki a Füredi és a Dánok klipjét is jegyzi, valamint ő forgatta a csapat ősszel megjelent road movie videóját, amely a Hogyha velem című dalhoz készült. Az utómunkáért ez alkalommal is Seltsam János felelt.

A zenekar december 28-án a Hunnia Art Bisztróban lép fel meghitt hangulatú, akusztikus szettjével, ahol már hamarosan készülő lemezük új dalai is felcsendülnek, átdolgozott verzióban, hogy ne csak a karácsonyi dalok csengése szóljon a fülünkben. Hangos, táncos mulatságra legközelebb december 27-én kerül sor Székesfehérváron, a Petőfi Kultúrtérben ahol Antonia Vai-al és a Bohemian Betyarsszal lépnek fel, az évet pedig a Blahalouisiana és a Kaukázus társaságában zárják a Kuplung szilveszteri buliján.

Facebook esemény itt.

Időpont: 2014. december 28. 21:00

Helyszín: 1054 Budapest, Bank utca 5.

Belépő: 600 Ft.