Mutass fityiszt a depressziónak! - Socfest

Mutass fityiszt a depressziónak!

Olvasási idő: 2 perc

Firkin lemezbemutató, 25 éves jubileumi Black-Out koncert, Epica és Powerwolf közös metál zúzda – egyből 3 okot is mondunk, hogy miért érdemes előbújnod a lakásból a hétvégén! Ne süppedj bele a téli depresszióba, inkább vedd a Barba Negra felé az irányt és bulizz egy nagyot!

Egy kis ír kocsmapunk

Van egy banda, akiknél a vidámság-jelző egyből kiakad, amint rákezdenek a muzsikálásra, ők a Firkin. Január 20-án Into the Night című kislemezüket mutatják be a közönségnek. A lemezbemutató mellé pedig egyéb különlegességgel is készülnek:

A tetovált fuvoláskisasszony, Little Lil’ és a virtuóz mandolinos, Gran E. Smith fog eljönni a koncertünkre, hogy „belevegyüljön” a firkinizált légkörbe. Természetesen velünk lesz a Firkin régi énekese, Göttinger Pali is, akit már neves színházi rendezőként ismerhetnek a színházba járó kultúrpunkok – mesélte Péter János.

Tovább is van, mondjuk még? Az elő zenekar egyébként a Jolly Jackers lesz, de a szavak helyett inkább hallgassuk meg a lemez címadó dalát, lazulj el, kapcsolj ki, perdülj táncra és hangolódj a bulira!

Szülinapos Black-Out

Január 21-én, szombaton, a Barba Negrában ünnepli 25. születésnapját a Black-Out. A 25 éves jubileumi koncertre különleges és hosszú programot ígérnek Kowáék.

Extra produkcióként „Black-Out Icon” névre keresztelve hat zenekar vállalta, hogy saját képére formál 1-1 dalt és eljátssza ezeket. Hogy kik lesznek azok? Fellép az Oltári Fiúk, Uzipov, Mrs.Columbo, Ørdøg, Zanzibár és Ocho Macho! Nem ér lemaradni, hiszen olyan dalok is élőben fognak felcsendülni, amikre közel 10 éve szomjazunk.

A rajongók legnagyobb örömére, relikviákkal a zsebünkben térhetünk haza a buliról, ugyanis a koncertre 25 éves jubileumi merchandise kollekcióval készül a zenekar, ráadásul még 25 db egyedi, dedikált, logózott dobverő is gazdára talál az este folyamán. Ünnepi hangulat berendelve, találkozunk a Barba Negrában!

Holland szimfonikus metal

Január 22-én támad a Barba Negrában az Epica, akik ezúttal nem egyedül jönnek, hanem a Powerwolf és a Beyond The Black társaságában. A holland szimfonikus metal banda a tavaly ősszel megjelent hetedik nagylemezükkel, a ’The Holographic Principle’ címet viselő koronggal érkezik.

Ezúttal az volt a célunk, hogy megpróbáljunk újat és jobbat mutatni a Quantum Enigmához képest – mondta el Coen Janssen billentyűs. – Az egyik első elhatározásunk az volt, hogy digitális hangsávok helyett több valódi hangszert használjunk, mint legutóbb: fúvósok, vonósok, fafúvósok és népzenei eszközök, ütősök is előkerültek a stúdióban, és ezek segítségével hitelesebbé, élőbbé vált az Epica megszólalása.

A műfaj kedvelőinek legnagyobb örömére már a koncert előtt beléphetünk a metál oázisba, csak meg kell nézni a ’Beyond The Matrix’ szerzeményükhöz készített új klipet, és az izgalomtól remegő térdekkel várni a vasárnap estét.

De a német power metál banda, a Powerwolf előadása sem fog minket kímélni az este, a vérszívó metál farkasok apait-anyait beleadnak majd, egyedi előadásmódjukkal és hangzásvilágukkal a magyar metál rajongókat nemcsak elsodorják, de hadseregnyi fanatikus követőkké (a szó legpozitívabb értelmében) változtatják. Toborzás vasárnap este indul, sorakozóra fel!