Negyedéves Turné Európában - Socfest

Negyedéves Turné Európában

Olvasási idő: 2 perc

Sikeresen zárult a Morre 2012-es európai turnéja, ami nem kevesebb, mint három és fél hónapon át tartott. Tavaly már tiszteletüket tették kontinensünkön, és ahogy megígérték, ismét visszatértek egy kicsit hosszabb időszakra. Augusztus elejétől egészen november közepéig cirkáltak az országok között egy kisbusszal, ami néha igen csak rakoncátlanul viselkedett alattuk. Szerencsére a közönség lelkesedése és a helyszíneken kapott szívélyes fogadtatás tartotta bennük a lelket a sok nehézség ellenére is.

Fotó: Börcsök Kata

A Morre leginkább egy klasszikus rockzenekarnak mondható, de hangzásuk különleges, eltér a megszokottól. Dalaikat a tavalyi akusztikus turnéval ellentétben most elektromos gitárokon játszották, és egy negyedik zenészt is magukkal hoztak, hogy basszusgitárral egészítse ki a hangzást. Idén jóval több szerepet kaptak a banda saját szerzeményei. Akik elmentek valamelyik koncertre, élőben hallhattak számokat a júliusban megjelent „Morphine” című albumról, és természetesen a régebbi lemezekről is. A saját dalokon kívül azért volt a Morre tarsolyában néhány meglepetés. A zenészek olyan közismert számokkal is meghódították a rajongók szívét, mint a Pink Floyd-tól a Comfortably Numb, vagy a Steppenwolf-tól a Born to Be Wild. Ez utóbbi többször heves hangeffekteket csalt elő a koncertet hallgató közönség női tagjaiból.

Hiába második turné, azért jócskán volt a kis csapatnak része kalandokban, talán többen is, mint az elsőn. A tavalyi évben már meghódított országok listája ezennel kibővült Bulgáriával, ami a második állomása volt a turnénak. Szerbiában felléptek a Nisville Jazz Fesztiválon, és még Koszovóban is volt koncertjük, ahol katonai kíséretet kaptak az utazáshoz. Összesen tizenkét országot jártak be ezen a turnén, és több mint negyven show-t adtak. Néhány országban, mint például Magyarországon, rádióműsorok vendégei voltak.

Alig, hogy vége a 2012-es turnénak, a Morre máris azon gondolkozik, hogy 2014-ben újra eljönne. A banda ezúttal úgy tervezi, hogy fesztiválokon fog megmutatkozni, de sajnos ez még igen bizonytalan. Lehet, hogy szükségük lenne egy kis rajongói noszogatásra?!

Mindenesetre azért Kanadában sem tétlenkedik a vakmerő trió. Nemrég tették közé a következő torontói koncertjük időpontját, amire majd március 15-én fog sor kerülni.