Országos turnéra indul a Bin-Jip - Socfest

Országos turnéra indul a Bin-Jip

Harcsa Veronika, Andrew J és Gyémánt Bálint közös munkájának eredményeként nemrég megszületett a Bin-Jip második nagylemeze, a Heavy, amellyel a zenekar egy országos turnéra készül, kitekintve egy kicsit határainkon túlra is.

A csodálatos és egyedi hangú Harcsa Veronika kiemelkedő tehetségű zenésztársaival, Andrew J-vel és Gyémánt Bálinttal alkotta formációja, a Bin-Jip négy év után egy újabb remek albummal ajándékozta meg rajongóit. A Heavy című új hanganyag – ellentétben első lemezükkel – szinte a közönség előtt készült, és három év kísérletezgetést, folyamatos tökéletesítést követően született meg.

„Az első lemezzel csak akkor akartunk kiállni, amikor már készen volt az anyag, a második lemezzel viszont már végig koncerteztünk, folyamatosan kivittük a közönség elé akár már a félkész dalokat is, és nagyon sok visszajelzés érkezett, hogyan működnek a számok” – meséli Harcsa Veronika.

Így született tehát az egyes dalaiban speciális hangzású, ha úgy tetszik eklektikus, de mégis egységes kompozíciót alkotó Heavy CD, amelyben a zenekar az elektronika és a kísérletező hangzások felé nyit.

Bin-Jip_Glódi_Balázs_fotó-2„Az elmúlt időszakban sokat foglalkoztam azzal, hogy kísérletezzek a hangommal, hogyan tudnék újabb és újabb hangzásokat kihozni a torkomból” – mondja az énekesnő, miközben zenésztársai is saját instrumentumaik határait feszegetik. „Andrew J rengeteget dolgozik azon, hogyan tudjon a legjobban szólni az anyag, mitől lesz egy-egy dal speciális, miközben a lemez egységes arcot mutat” – mondja Gyémánt Bálint, a formáció gitárosa, hozzátéve, hogy folyamatosan keresik a lehetőségét annak is, minél változatosabb gitárhangszíneket hozzanak létre a lemezen vagy akár élőben is.

A második lemez jóval keményebb, dinamikusabb az elsőhöz képest, ezután nem is meglepő, hogy az album névadó dala éppen a Heavy című szám lett, amelyhez klip is készült. A lemez változatosságát vendégzenészek is segítik: természetesen hallható rajta a korábbi tag, Kaltenecker Zsolt, de Lantos Zoltán hegedűjátéka is fontos színt ad a lemez hangzásvilágához.

A sokak által egyszerűen „intelligens-elektro-alternatív” zenét játszó Bin-Jip februárban egy tavaszba nyúló koncertsorozatra indul, amelybe a hazai, vidéki nagyvárosok klubjai mellett Nagyvárad is beilleszkedik, illetve két alkalommal Budapesten is láthatjuk, hallhatjuk majd a formációt.