Deprecated: Unparenthesized `a ? b : c ? d : e` is deprecated. Use either `(a ? b : c) ? d : e` or `a ? b : (c ? d : e)` in /var/www/socfest.hu/wp-content/themes/socfest2013/inc/rss.php on line 23
Tegan and Sara koncert a Dürerben - Socfest Tegan and Sara koncert a Dürerben - Socfest

Tegan and Sara koncert a Dürerben

Olvasási idő: < 1 perc

Végre Magyarországra látogatott a Kanadából induló tehetséges páros, a két ikerlány: Tegan and Sara. Az indie rock/pop zenét képviselő együttesük meghódította az egész világot mára, az utóbbi több mint tíz évben nem egy nagylemezt hagyva maguk mögött. Mindenkit elbűvöl a két egypetéjű ikerlány, egyedi hangjukkal, tehetségükkel és elragadó jellemükkel.

November negyedikén, hétfőn, este hét órától kezdett szállingózni a tömeg a Dürer előterébe, amikor a turnébusz is meghozta a csapatot. Fél órával később egész hosszú sor kerekedett a jegypénztár elé, ahol néhány kivételes fan bemehetett egy-egy fénykép és szó erejéig a lányokhoz, akik hihetetlen kedvességgel és örömmel fogadták a rajongókat.

A fő koncert előtt két előzenekar melegítette be a közönséget, köztük egy fiatal magyar hölgy, gyönyörű hanggal megáldva, Knoll Gabi személyében, aki egyrészt az úgynevezett „Egy másik zenekar” tagja, másrészt a magyar „Társas játék” című sorozat főcímdalának egyik énekese. Rajta kívül egy mindössze 17 éves brit lány, SOAK segített a közönség hangulatát megalapozni, nagy sikerrel.

Ezalatt lassan de biztosan megtelt a Dürer kisterme, és addigra már egy-két pohár sörrel maga mögött mindenki ráhangolódott az estére. Tegan és Sara megjelenésével hatalmas sikoltozás és önkívület ragadta el a tömeget, és az ikerpár nem is váratta tovább rajongóit, belecsapott a húrok közé.

Hihetetlen mennyi tehetség bújik meg ebben a két lányban, hiszen amellett, hogy mindketten remekül énekelnek, zongorán/szintetizátoron is éppúgy megállják a helyüket, sőt, néhány dal erejéig xilofont és csörgőket is használnak. Egy-egy szám között megszólították a közönséget, viccelődve velük, ezzel még jobban bűvkörükbe vonva az embereket.
Egy remek másfél órás koncertet adtak, kellemes hangulattal egybekötve. A megszokott búcsúzás, majd visszahívás után még két szám erejéig boldogították a közönséget, miután végleg köszönetet mondtak nekik, hogy itt lehettek, majd ígéretet tettek, hogy jövőre újra találkoznak velük. Rajtunk, rajongókon ne múljon!