Újra Hidden Orchestra az A38-on! - Socfest

Újra Hidden Orchestra az A38-on!

Olvasási idő: < 1 perc

Második alkalommal ragadja magával a Hidden Orchestra az A38 hajó közönségét április 5-én. A dzsesszt finom elektronikával ötvöző zenekar mellett a magyar underground szcéna egy új tagjával, a Deephlux-szal is megismerkedhetünk.

Az Edinburgh-ből származó Hidden Orchestra eredetileg Joe Acheson kvartettjeként működött. A meglehetősen komoly klasszikus zenei háttérrel rendelkező frontember szinte mindent kipróbált: korán kezdett zenét szerezni, énekelt kórusban, játszott zenekarokban, tevékenykedett DJ-ként és producerként, improvizált különféle experimentális projektekben.

A gyönyörű, sötét tónusú elektronikus dallamokat előszeretettel elegyíti energikus dobszólókkal, egyéb akusztikus hangszerekkel, eredeti hangmintákkal és a természet zajaival. Első albumuk 2010-ben jelent meg Night Walks címmel, ezt a 2012-es Archipelago követte. Zenéjüket számos TV műsorban, legyen szó maintstream drámákról, vagy főzőshow-król.

A koncerteken a basszusgitárt és elektronikát kezelő Joe mellett Poppy Ackroyd zongorán és hegedűn, Tim Lane és Jamie Graham pedig dobon játszik. Emlett rendszeres vendég Phil Cardwel trombitás, valamint a budapesti koncert audovizuális fényshow-járól is gondoskodó Lumen.

A zenébe a február óta üzemelő hivatalos Soundcloud csatornán is belehallgathattok:

Az április 5-ei koncert másik fellépője Magyarország egyik legfrissebb elektronikus zenei vonalon nyomuló formációja, a Deephlux. A downtempo, a neosoul és a triphop által körülhatárolt területen mozgó, öttagú banda az A38 Talentométer tehetségkutatójának különdíjasa. Néhány hónapja egy négy trackből álló kislemezzel rukkoltak elő, hogy kedvet csináljanak a 2014. márciusában már megjelent, Objects című első lemezhez. Az elektronikát fuvolával és afrikai hangzásokkal vegyítő, szövegeiben pedig a szex és az érzések körül kalandozó zenekar új, érdekes színfoltnak ígérkezik a hazai palettán.

Kezdés: 19:00

Jegyek elővételben: 3000 HUF

Jegyek a helyszínen: 3500 HUF

Jegy+alkalmi vacsora 18:30-kor (Borskéregben sült sertés tarja, sült hagymával és steak burgonyával): 5000 HUF

További információk a facebook eseményben, és az A38 honlapján.