Szabolcs és Fejér megye közös földje - Socfest

Szabolcs és Fejér megye közös földje

A BeatKOHO dunaújvárosi, élő hiphopot játszó formáció lemezmegjelenéséről ősszel számoltunk be. Most elkészült a csapat második videoklipje. Az “Ez az én Földem” a tavaly megjelent album zászlósnótája. A közreműködők és a szám hangzása nagyjából megmutatja a megszerzett tapasztalatot, vagyis azt, ahová a zenekar megszólalása végül eljutott.

Az Ez az én földem vizuális érdekessége, hogy egy különleges kamerával, nagyrészt 200-400 képkocka/másodperc közti lassított felvételeket készítettek, és a klip során többször látni ugyanazt a beállítást úgy, hogy az egyik szereplőről lassított, míg egy másikról az eredeti tempóhoz közeli kép van összeollózva. A klip Ács Attila és Máriás Attila Képzős és MOME hallgatók munkája, ahogy a BeatKOHO első klipje, az Augusztus is, amely a VIVA hazai zenéi között októberben az 1. helyig küzdötte fel magát.

Az R33 tehetségkutatóján 2. helyezést elért banda a tehetségkutató fordulói során egészült ki 6 tagúvá, egy DJ-vel és egy újabb MC-vel, és az R33 stúdióban futottak össze Dimanovski Natival (Óperentzia), aki szintén dunaújvárosi születésű. A márciusi forduló után a frissen csatlakozott MC, Back (StreetROYAL) azonnal egy zenei alappal járult hozzá a lemez anyagához, amit a BeatKOHO élőzenére alkalmazott. A stúdióban – több számmal egyetemben – Nati erre is vokálozott pár erős sort. Az A38 júniusi tehetségkutatóján, ahol több mint 500 formáció közül jutottak a döntős 12-be, már élőben adták elő a számot, a jelenlegi, hat fős felállásban.

Valójában a zenekar 2010 óta alkot, de érezhető, hogy 2012-ben rövid idő alatt nagyon sok minden történt körülöttük.

A szöveg első felét Back énekli. Számos utalás hangzik el a múltra és annak különböző helyszíneire: Mátészalkára, a Balatonra, Budára, Pestre, Debrecenre, Biharkeresztesre, Nyírmeggyesre és Csengerre. A második strófát Joe jegyzi, Dunaújvárosról, a múltról, a hiphop világához tartozó mozgalmakról és a hiphop-összetartást szimbolizáló Keletről, Nyugatról, Északról és Délről rappel, a zene köpenye alá vonva teljes Magyarországot. Így igyekszik a hallgatóból előrángatni saját emlékeit, saját “földjét”, ahol felnőtt és ami meghatározta azt, amilyen emberré lett.

[facebook_event id=595344697159067 float=right]A zenekar Budapesten januárban játszott utoljára a DSP Live előtt az A38-on, március 16-án pedig a Dürerben lépnek színpadra a Punnany Massif társaságában, a Punnany 10 éves fennállását ünneplő turné pesti állomásán.