Ezúttal munkatársaink saját sütemény kreációit mutatjuk be – főszerepben a dióval.
Ezúttal munkatársaink saját sütemény kreációit mutatjuk be – főszerepben a dióval.
A baklavát, ezt a csodálatosan édes, és idegesítően ragadós süteményt általában Törökországhoz kötjük. A legrégebbi feljegyzés a desszertről 1473-ból származik, Nem olcsó mulatság.
Az alábbi fogások minden alkalommal ünnepi hangulatot kölcsönöznek. A mazsolát ugyan sokan nem szeretik, vagy csak önmagában eszik meg, de bemutatok három olyan receptet, amelyben harmonizáló elemként szolgál.
A vegán étrend a legszigorúbb megkötésekkel jár, mai receptjeink e köré épülnek. A vegánok nem hajlandóak semmilyen állati eredetű terméket enni, így még a mézet is elhagyják. De a vegetarianizmusnak több fajtája létezik. Gyorstalpaló következik, azoknak, akik nem ismerik.
Már az előző hetekben nagyon készültünk a Karácsonyra, de megragadva az utolsó alkalmat, egy egész menüsort kínálok nektek. Persze, kicsit másként; halászlevet, amibe elfér a lazac, vagdalt csirkemellet, ahogy még nem láttátok és mézeskalácsot, amely már az első pillanatban omlós és puha.
Végre itt a gesztenyeszezon! A karácsonyi vásárok már elkezdődtek, előbújtak ódon, kültéri sütőjükkel és ruházatukkal a XX. század elejét idéző gesztenyeárusok. Mindenhonnan forralt bor és sült gesztenye illat árad. Igazán elegáns, háromfogásos menüvel készültem nektek, ami segít az ünnepi ráhangolódásban.