élesztő - Socfest

élesztő

Sör kisokos

Az öt fő sörfajta számtalan alfajának csak töredékét vehetjük meg az üzletekben, de az igazán finom és különleges söröket nem az élelmiszerboltok és szupermarketek polcain találjuk meg.

Nándor Kis | Gasztronómia | 2015. augusztus 20

Sörözés mesterfokon

Egy-egy fesztivál alkalmával, vagy csak a nagy nyári melegben a strandon pihenve is rengeteg sört fogyaszt a magyar nép. De tudjuk, hogy miből készül, és hogyan kóstolhatjuk a profikhoz hasonlóan?

Varga Kriszti | Gasztronómia | 2015. augusztus 16

A nyúlon túl

A hagyományos főtt sonkán és – tojáson kívül még számtalan lehetőségünk van, hogy valami igazán finomat készítsünk Húsvétra. Összeszedtünk pár receptet számotokra.

Zsilinyi Zsófia 'Joey' | Gasztronómia | 2014. április 18

Medvehagyma minden napra

A medvehagyma talán nem régóta került a magyar konyha használatába, ám finom, szolid íze miatt legalább egyszer megéri kipróbálni. Csak az önkéntes “levadászásnál” vigyázni kell arra, nehogy összekeverjük a gyöngyvirág levelével!

Mora' | Tipp Hopp Három | 2013. május 13

Kópé, itt a káposzta!

A fejes káposzta igazi túlélő; jól viseli a hideget, ezért télen is biztosítja a vitaminszükségletet. Talán hamarosan beköszönt a tavasz, de addig is érdemes odafigyelni a tápanyagokra. Íme pár javaslat a káposzta izgalmasabb elkészítési módjára!

Mora' 2013. február 22 Tipp Hopp Három

Langalló – a magyar udvarló

Egyszer volt, hol nem volt,  valaki kitalálta a kenyérsütést. A langalló, vagyis a kenyérlángos is ezzel egy időben keletkezett. Azóta is az egyik kedvenc magyar tésztaételünk, amit számtalan változatban megkóstolhatunk. A leghagyományosabb feltétek közé a tejföl, a fokhagyma, a hagyma és a bacon sorolható. Variálni jó, mert ez langalló!

Mora' | Tipp Hopp Három | 2012. október 12