Itt van három remek édesség, amihez elég a gáztűzhely, amellett nagyon finomak és a sütésben gyakorlatlan kéz is jól boldogul e receptekkel.
Mora' |
Tipp Hopp Három |
2015. március 20
Itt van három remek édesség, amihez elég a gáztűzhely, amellett nagyon finomak és a sütésben gyakorlatlan kéz is jól boldogul e receptekkel.
A baklavát, ezt a csodálatosan édes, és idegesítően ragadós süteményt általában Törökországhoz kötjük. A legrégebbi feljegyzés a desszertről 1473-ból származik, Nem olcsó mulatság.
Gondolom ismerős az alábbi versecske. Farsang alkalmából a három, benne szereplő élelmiszerből készült édességet kínálok. Itt a farsang, áll a bál, keringőzik a kanál, Csárdást jár a habverő, bokázik a máktörő. Dirreg, durrog a mozsár, táncosra vár a kosár. A kávészem int neki, míg az örlő pergeti. Heje-huja vigalom! Habos fánk a jutalom Mákos patkó,…