Moszkva

Jó, hogy ma már nevetni tudunk Sztálin halálán

Armando Ianucci, brit rendező fantasztikus színészi gárdát szerződtetett a modernkori orosz történelem egyik legjelentősebb hatalmi harcát bemutató vígjátékához. A Sztálin halála következtében, a Szovjetunió vezetésében kialakult hatalmi harcot bemutató film a politikai szatíra kedvelői számára egy igazi gyöngyszem lehet. Mivel az események után 65 évvel is vannak még fehér foltok a szovjet diktátor halála és…


2018. március 14 Film | Kritika

Moszkvában lép fel a Lynd-t

Megjelent a Lynd zenekar The Dream című lemeze. A különleges hangulatú, elektronikus alapokra építkező együttes manapság jobban előtérbe helyezi a hangszereket, mindehhez Kiszner Linda mély, kissé szomorkás hangja párosul. A Lynd hamarosan dupla koncertet ad Moszkvában, és az ősz folyamán Budapesten is találkozhat velük a közönség.


2015. október 05 Koncert

Magyar lesz-e idén a Finnugor Kulturális Főváros?

A Finnugor Népek Ifjúsági Egyesülete, valamint a finn Rokonnépek Barátai Egyesület és az U-Turn civil szervezet közös felhívására március 19-től nyújthatják be a jelentkezők pályázataikat.


2014. március 19 Helyek, Külföld

Külföldi társulatok a Budapesti Tavaszi Fesztiválon

A Madách Nemzetközi Színházi Találkozó keretén belül számos kelet-európai társulat vendégjátékát láthatjuk Budapesten. Csehov, Gogol, Dosztojevszkij és még sokan mások.


Anna Karenina – kicsit másképp

Tolsztoj nagy klasszikusának modern változatát láthattuk a Budapesti Tavaszi Fesztivál keretében a Bárka Színházban. Újszerű színpadi megoldások, régi, ám örökérvényű kérdések: szerelem vagy anyagi biztonság, hűtlenség vagy megalkuvás. A történet akár napjainkban is játszódhatna.


2013. március 28 Budapesti Tavaszi Fesztivál