Závada Pál

Ősztől újraindul a Hadik Brunch – művészetet reggelire! programsorozat

A Hadik egyike Budapest nagy irodalmi kávéházainak, mely az 1920-as években élte fénykorát. Bár a kávéjáról az a hír járta, hogy rossz, a hely még így is legendássá vált, elsősorban azoknak köszönhetően, akik ide jártak. A Hadik törzsvendége volt többek között Karinthy Frigyes, Kosztolányi Dezső, Móricz Zsigmond és Déry Tibor. A Hadik fénykora után 2010-ben…


2018. augusztus 06 Irodalom, Kávézók

Hamarosan utazik a POSZT-ra a Jadviga párnája

Jövő hét szerdán utazik a XVII. Pécsi Országos Színházi találkozóra a Csokonai Színház Jadviga párnája című előadása. A Závada Pál regényből készült debreceni adaptáció a seregszemle első napján, június 8-án szerepel a versenyprogramban.


2017. június 02 Színház

A fesztivál, ahol írók a headlinerek

A kortárs kultúra legfrissebb lenyomatait sorakoztatja fel a hatodik Margó Irodalmi Fesztivál 2016. június 8-12. között. Mára a legizgalmasabb alkotók és legfrissebb könyvek mellé a társművészetekből is válogat. A Margó központi helyszíne idén is a Petőfi Irodalmi Múzeum.


2016. június 08 Fesztivál

Művészet és tolerancia napok

A Magyar Cigányság napja alkalmából a Bethlen Téri Színház május 18 és 20 között háromnapos fesztivált szervez, amelynek a cigány kultúra áll a fókuszában.


2014. május 15 Fesztivál

Lírán innen, rappen túl…

Szép kis mese lehetne Závada Péter élete! Regényíró édesapja (Závada Pál) barátai biztosan térdükön lovagoltatták a kis Petit. Könnyű lett volna innen elindulni. Az Újonc néven is ismert fiú azonban más utat választott. Korábban ismertük meg a rap “phiának”, mint költőnek. Akkezdet Phiai gyorsan, nagy népszerűségre tett szert, nem mindennapi szövegeik és stílusuk hamar felkeltették…


2012. november 19 Könyv