Acceleration 2014: "Hoff"-on túl - Socfest

Acceleration 2014: "Hoff"-on túl

Olvasási idő: 3 perc

Mindenki várja már David Hasselhoff-ot és a ’80-as-’90-es évek nagy sztárjait, de ne feledkezzünk meg a Hungaroringen zajló versenyekről sem, hiszen egész hétvégén izgalmas futamoknak lehetünk szem- és fültanúi. Az Acceleration három kategória autóversenyeit is magába foglalja: FA1, MW-V6 Pickup Series és Legend Super Cup.

FA1A 2014-es Acceleration péntektől vasárnapig tartó, a versenyautók teljes palettáját felvonultató 10 különböző európai futamból áll. Maga a Hungaroring 4,4 km hosszú, egy természetes völgyben helyezkedik el, és a pálya majdnem 80%-a bármely pontból látható. Szélessége 10 és 15 m között váltakozik, ami azt jelenti, hogy az autókkal való előzés eléggé bonyolult. A hétfutamos széria utolsó előtti állomásán, augusztus 29-30-31-én itt méri össze erejét a nemzetközi mezőny.

motorAz utazó fesztivál a legmagasabb géposztály összecsapásait kombinálja világszínvonalú szórakoztatással, ahol még a színpad előtt is érezhetjük az égett gumi illatát. Pénteken az autók beállításait ellenőrzik a versenypályán, majd előkészítik a futamokra őket. Szombaton a legjobb rajthelyekért vívnak meg egymással az időmérő futamokon. A vasárnap a döntő futamoké: az összes versenyautó és motorkerékpár az első helyért küzd majd.

coffeeA benzingőz szerelmesei csodálatos napot tölthetnek el az állásokban és a kifutóban. A versenypálya nyitvatartását a rendezvény ideje alatt 08:30-tól egészen 17:30-ig tervezik. Az Acceleration-ra látogatók közelről és személyesen is megtapasztalhatják a futamok hangulatát. Élvezettel kortyolgathatnak kávét a napon, vagy ízletes ebédet fogyaszthatnak el a kifutó éttermében.

Az Accelaration-t két tapasztalt futamszervező, Loek Bodelier és Theo van Kempen találta ki. Elképzelésük az volt, hogy legyen a motorsport elérhetőbb, akár az egész család számára. Éppen ezért lett az Acceleration családi fesztiválként meghirdetve, megnyitva a kifutókat a rajongók előtt, akik így egészen közel kerülhetnek kedvenceikhez. Az elérhető árak azt jelentik, hogy elhozhatja az egész családját anélkül, hogy túl sokat kellene költenie. A péntek és a szombat éjszakai zenei fesztivál biztosítja, hogy az Acceleration még sötétedés után is folytatódjon.

Hogyan jussunk ki a Hungaroringre?

Személygépkocsival, motorral és egyéb kettő, négy vagy több kerekű járművel:

  • Északi és keleti irányból az M3-as autópálya felől. Az autópályát a 20-as kilométerkőnél kell elhagyni, majd a jelzéseket követve Mogyoródon keresztül máris a ‘ringnél vagyunk.
  • Déli irányból az M6-os autópályán a Pécs, Szekszárd, Dunaföldvár és Dunaújváros útvonalon, míg az M5-ös autópályán a Szeged, Kiskunfélegyháza és Kecskemét útvonalon, valamint az M7-es autópályán a Nagykanizsa, Siófok, Polgárdi és Székesfehérvár útvonalon.
  • Nyugati irányból az M1-es autópályán Hegyeshalom, Győr, Tatabánya és Budapest útvonalon.

Tömegközlekedéssel: a gödöllői hév az Örs Vezér térről indul, és Mogyoród állomásig jár. Az állomástól a versenypálya a Mogyoródon keresztül vezető aszfaltúton 40 perces sétával érhető el. A HÉV menetrendje itt megtalálható.

acceleration_facebook