Libák és a többiek

Olvasási idő: 2 perc

November 11-én lesz Márton napja, ami rengeteg népszokást adott nekünk. Manapság leginkább a gasztro vonalon érződik ez, de vannak itt más programok is

7. Márton Napi Borfesztivál

A Gellért szállóban immár hetedik alkalommal kötik össze a libát és a bort. Csatolt cikkünkben minden részletet megtudhattok az eseményről:

Mit hoz ki a bűvös 7-esből a Gellért?

Mezőgazdasági Múzeum

November11-én nyílik és három héten át megtekinthető a múzeumban a Szent Mártonról szóló időszaki tablókiállítás a szent életéről, legendáiról és a Szent Márton alakját övező kultuszról.

Bévebben

Libafesztivál Újbudán

A Márton Napi Libafesztivált 2017. november 10-12. között már 6. alkalommal rendezik meg Budapesten. A helyszín ezúttal Újbuda lesz, az Allee melletti meseszép sétányon. Számos hagyományhoz illő program, tradicionális ételek, italok, és megannyi Márton napi különlegesség várja az érdeklődőket.

Pénteken borkoktélokkal váják a nagyérdeműt, szombaton pedig Újbuda napja alkalmából “torkos szombatot” hirdettek a szervezők, így több, mint 50 libás ételt kóstolhatunk féláron.

Nemliba

Pontyshow 2017

A Hungexpo területén második alkalommal rendezik meg. Igazából egy jól összeszedett horgászkiállításról van szó, de beszéljenek inkább a képek:

 

Meet Me Midway az Instantban

Teljes nyugalomból indul majd az este. Egy ital a kézben. A színpadon két srác, akusztik-folkot játszanak, két sessionben, kis szünettel. Remélhetōleg mindent elfelejtesz, kikapcsolsz kicsit, felszállsz velünk egy képzeletbeli hajóra.

Lovasi 50 After

A Lidokain partysorozat szervezői egy olyan bulit álmodtak meg, ami kifejezetten a hazai alternatív zenei irányzat ízlésének megfelelő. A stílus egyik legnagyobb képviselőjének és formálójának Aréna-beli születésnapja után méltó folytatás ez a buli. Természetesen több Lovasihoz köthető (Kispál, Kiscsillag) számra bulizhatunk, de a többiek sem maradnak ki.

12 éves a Lámpás

Az egyik legrégebbi szórakozóhely Pesten. Hangulatos pincehelyiség, barátságos árak, meghitt fények és remek koncertek jellemezték az elmúlt 11 évet, reméljük minimum még ennyit szórakozhatunk itt.

Vagy inkább otthon?

Persze nem kötelező kimozdulni a meleg lakásból, maximum a piacig. Az alábbi cikkünkben összegyűjtöttünk néhány érdekesebb libás étket a szombati vagy vasárnapi asztalra.

Lampion és libatoll