Külföldi tumultus a Soundon - Socfest

Külföldi tumultus a Soundon

Olvasási idő: 2 perc

Június 9-én, szerdán indult a Balaton Sound 0. napja. Külföldiektől hemzseg a Zamárdi strand, bár az igazi teltház csak péntek-szombatra várható. Magyar DJ-k hangolták a tömeget a négy napig tartó tombolásra.

Mint mindig, ez alkalommal is kalandosan zajlott a megérkezés a Soundra. Munka után felpattantam az első vonatra, amivel 7 órára már le is értem a fesztiválra. Karszalagjaimmal a karomon, boldogan indultam tovább. Bár a sátorjegyem még nem volt a kezemben, gondoltam, ez a legkevesebb, majd megoldom valahogy. Végül 10 óra lett mire felvertem piciny lakomat. Körülöttem mindenhol belgák és hollandok telepedtek le.

8Honnan lehet tudni, hogy rengeteg a holland ajkú, anélkül, hogy meg tudnánk különböztetni a hollandot a némettől? Hát hogy a többségük narancssárgában van, és meredten bámulják a kihelyezett képernyőt a VB alatt. A szervezők is tudatosan készültek a VB-re, hiszen több helyen is biztosították a szurkolóknak a vetítést. Sajnos szomorúan kellett azonban felállniuk a hollandoknak a meccs végén, de az alkohol és a remek zene gyorsan feledtette velük a vereséget.

A Sound területe kicsit átalakult, de most is rendkívül színes és hangulatos. Tarka virágokba ütközünk mindenhol, amelyek kicsit Csodaország hangulatát keltik (lehet a sok holland miatt a Tomorrowland-feelinget szeretnék kicsit itthon is felidézni – aszerk.). A virágok mellett a fény a legfőbb díszítőelem, csodás égőfüzérek lógnak a fákról, de egy hosszabb átjárót is ékesítenek. Már első nap valaki kihívásnak tekintette, hogy megmássza az építményt, amely olyan jól sikerült, hogy végül az alatta sétálóknak mutogatta kevésbé szebbik felét.

A legnagyobb tömeg a Jäger Arénában és a Music FM – H&M Stagenél gyűlt össze.  Roberto Rios alapozta meg a hangulatot Sander van Doorn előtt, aki megtöltötte az Arénát. Végül Sterbinszky zárta az estét. Eközben Metzker Viki és DJ Revolution szolgáltatta a zenét a másik színpadon.