Soerii&Poolek a BME-n - Socfest

Soerii&Poolek a BME-n

Olvasási idő: 3 perc

Embernagyságú csirke, abszintot osztogató törpe, meztelen csaj, eklektikus zene, Mézga családba, vagy Star Trek-paródiába illő jelmezek. Ez a Soerii&Poolek őrült magyar popduó. Kovács Gerit kérdeztük a közelgő BME Egyetemi Napokon való fellépésükről és további terveikről.

Soerii&Poolek páros

SF: Két éve jelent meg debütáló (Ua-mua) albumotok, azóta folyamatosan koncerteztek és már 18 ezer like-nál tartotok a Facebookon. Szerintetek mi a sikeretek titka?

Geri: Nos, valószínűleg a legfontosabb az a rengeteg munka, amit belefektettünk a zenénkbe, és ne feledjük, hogy iszonyat profik vagyunk meg jópofák, meg persze elképesztően hatásvadász minden, amit csinálunk.

SF: Tőletek nem várhatunk semmi komolyságot. Az összes alkalommal egyedi bulit csináltok. A show spontán, vagy van benne megrendezettség?

Geri: A show minden pillanatát úgy dolgoztuk ki, hogy ha valaki látja, azt gondolja, az égvilágon semmi nincs megtervezve. Valójában meg ha valaki kicsit is belegondol abba, mit lát, rájön, hogy ez egy nagyon is tudatos és kitalált partyvilág, amiben csak úgy lubickolunk. Embernagyságú csirke, abszintot osztogató törpe, meztelen csaj és még sorolhatnám a résztvevőket… Emellett még állandó jelleggel felfújható figurákat dobálunk az embereknek, hogy azzal csápoljanak…Mi kellhet még?! Ja, és minden hangszer élőben szólal meg, elvetemült zenészek keze által.

SF: Igen, láttam már. Ezek után belekérdezhetnék, honnan jött ez a sok őrültség, de én inkább a plasztik séró ötletére vagyok kíváncsi.

Geri: Szerettük volna elkerülni, hogy a színpadon kívül, amikor szórakozni szeretnénk, vagy csak mindennapi dolgokat csinálunk, ne kelljen mindig azzal foglalkozni, hogy megnéznek és mutogatnak ránk: “figyeld itt van az izé”, meg ilyenek. Abszolút alteregóként funkcionálnak a jelmezek. Így, fantomként, jelen lehetünk bármelyik buliban anélkül, hogy zargatnának különböző arcok.

SF: Jogos. Idén jó sok fesztiválon felléptetek, többek között a Hegyalján, a SZIN-en, a VOLT-on, a Szigeten, Orfűn. Most nyárzáróként a BME Egyetemi Napokon láthatnak titeket. Gondolom szívesen játszotok fiataloknak.

Geri: Persze. A fiatalok azok, akik legjobban megértik a zenei törekvéseinket, és élőben is ők fogadják be a leginkább azt, amit csinálunk. Valószínűleg a dolog lázadó jellege miatt.

SF: És ők szeretnek a legjobban bulizni is.

Geri: Igen.

SF: Mit terveztek a BME-re? Nagyszínpadon lesztek, főműsor időben. Lesz valami különlegesség az eddigieken kívül? Esetleg meglepetés vendég?

Geri: A különleges vendég ez alkalommal Mira lesz, akivel legeslegeslegeslegelőször adjuk elő élőben a “Brutális Nyár” című dalunkat. Ő a szép leány, aki a klipben folyamatosan megment minket, és természetesen a felvételen is ő énekel. Nagyon várom már!

SF: Ha már ott lesztek a fesztiválon, megnéztek más koncerteket, bulikat?

Geri: Most nézem, hogy utánunk SASH! lesz, akiknek az Equador című dalát minden egyes alkalommal üvöltve bömböltetjük a turnébuszban, úgyhogy rámegyünk a lakossági popra! Iszonyat nagy rajongók vagyunk!

SF: Utána irány a backstage?

Geri: Ezt csak a PARTYJÓISTEN tudja megmondani. Bármi megtörténhet egy ilyen buli után…

SF: Dévényi Tibi bácsi is szerepet kap a BME-n, valamivel utánatok. Ha létezne még a régi műsora, a Három kívánság, ti mit kérnétek tőle?

Geri: Azt kérném, intézze el, hogy Chuck Norris állandóan velünk legyen, amikor bulizni megyünk, vagy legalább egyszer. Na, de persze a fiatalkori.

SF: Mik a közeljövőbeli terveitek? Új album, legközelebbi buli, vagy olyan ember, akivel még nem álltatok össze?

Geri: Egyelőre kéréseknek teszünk eleget, és más előadók albumaira írunk dalokat. Ezen kívül kb. októberben állunk neki a Soerii & Poolek : RAP című kislemeznek, ami hip-hop alapú lesz. Nyilván ebből a körből kerülnek ki a vendégszereplők is. Röviden ennyi. Meg természetesen szétkoncertezzük magunkat.