C+ Fesztivál, szolnoki újdonság

Ugyan már megnyitotta kapuit a szolnoki Tiszaligetbe szervezett első C+ Fesztivál, de most is érdemes végigböngészni a programkínálatot, hiszen – mint minden ilyen eseményen – a hétvégén lépnek fel a húzósabb nevek.

c_plusz_a4_vegleges1A fesztivál szervezői úgy gondolták a pár évvel korábban, Tiszaligetben tartott EFOTT Fesztivál sikereit nézve, hogy a helyszín minden szempontból ideális környezet egy ilyen volumenű rendezvényhez. Onnantól kezdve pedig, hogy a helyszín megvan nem túl nehéz a zenei kínálatot összeállítani. Az 5 napos banzájon 4 színpadon lépnek fel a rock, a metál, a blues, a pop és a disco hazai nagyjai. A célközönség elsősorban a fiatal felnőttek, de a programban találhatók olyan nevek is, akik inkább az idősebb korosztály képviselőit mozgatják – kicsit, mint egy nagyra nőtt falunap (bocs!).

A húzónevek közt szerepel a Depresszió, a Subscribe, az Edda Művek, a Magna Cum Laude, akik hosszas hallgatás után kezdtek újra koncertezni, az Intim Torna Illegál, a Paddy and the Rats, a Kowalsky meg a Vega és a Junkies. Rajtuk kívül (természetesen) a rendezvény célja, hogy a helyi formációkat is támogassa, így több szolnoki és környékbeli aktív, minőségi zenét játszó banda is megmutathatja, mit tudnak a nagyközönség előtt. Ezen kívül a feltörekvő együtteseknek is lehetőségük volt a C+ Fesztivál Tehetségkutatójára jelentkezni, ahol értékes nyereményekért versenyezhettek.

A zenei rész mellett a rendezvény teret ad egyéb kulturális programoknak is, így tutira nem fogsz unatkozni a koncertek előtt sem. Véleményünk szerint, akinek van kedve így a nyár végén bulizni egyet, és nem ragaszkodik a Balaton partjához, vagy kisebb költségvetéssel rendelkezik, annak mindenképp érdemes a hétvégére leugrani Szolnokra!

Egy kezdő fesztiválhoz méltóan a jegyárak sem túl elszállottak, a bérlet 4.000 Forintba, a napijegy pedig 2.000 Forintba kerül. Reméljük, ez a siker után sem emelkedik majd drasztikusan.