EFOTT - Hétvége - Socfest

EFOTT – Hétvége

Olvasási idő: 3 perc

Az utolsó délelőttre kellően elfáradtunk ahhoz, hogy cikket írjunk a kávézóba beülve. Itt viszont elfogyott a mobilnet, így az eredetileg péntekre szánt cikk, hétvégivé avanzsált:

Fesztivál-alapszabály, hogy ismerj meg új zenekart, új embereket, új valamit. Az EFOTT 3. napjára ezeket már mind letudta egy igazi fesztiválozó. Hétvégi élménybeszámolónk következik.

Délelőtti chill-out

Délelőtti chill-out

"Muppetshow"

“Muppetshow”

Az első napon sikerült megismerkedni egy – általunk csak – Muppetshow-nak nevezett társasággal. Már délelőtt jól érzik magukat, hangoskodnak, mindenkivel haverkodnak. A végére azért érződött, hogy fáradnak, ahogy a pénztárcájuk is fáradt, hiszen a délutáni sörakcióban ők is részt vettek.

P1010137Új bárminek nem is tudom mit mondhatnék. Rengeteg olyan dolgot lehetne kiemelni, amit máshol esélytelen kipróbálni. Például  megtapasztalhattuk milyen érzés annyira részegnek lenni, hogy kettőt látsz mindenből. Nem, nem a bevitt alkoholmennyiség okozta ezt az állapotot, hanem egy többlencsés szemüvegen keresztül, ami képes volt reprodukálni ezt az érzést. Legfurcsább talán az volt benne, hogy mindezt józanul élhettük át. Közvetlenül mellettük lehetett azt is kipróbálni, milyen, ha megfosztanak például a látásunktól. Meg tudunk-e különböztetni fűszereket csupán az illatuk alapján, vagy a különböző anyagokat, tapintásunk révén.

Az újak közé beszúrnám még az “új atomerőmű megismerését”. Egy külön sajtóeseményen is részt vehettünk, ahol elhessegették minden negatív gondolatunkat az atomerőművel kapcsolatban, illetve megnézhettük az Irie Maffiát is, ahogy kipróbálják magukat az erőmű vezérlőszékében.

Sena vezérli a paksi erőművet

Sena vezérli a paksi erőművet

Kemény áramfejlesztés folyik

Kemény áramfejlesztés folyik

Új zenekarnak a elsőnek a Firkint emelném ki. Kicsit hasonlítanak a Paddy and the Rats-ra, csak magyarul énekelnek. No nem ilyen egyszerű, de inkább nézzétek meg őket!

[youtube http://www.youtube.com/watch?v=iu4mheYT9og]

P1100047

Számomra újdonság volt a Subscribe is, akiknek a zenéjére továbbra is azt mondom, nem tudom elképzelni, hogy otthon ezt hallgatom, de olyan showműsort csináltak, amit még az áramellátó rendszer sem bírt. A guggoljon le a közönség műsorszámot többször is láthattuk a hét során, de úgy, hogy az emberek közt énekel az énekes, majd bodysurf-fel jut vissza a színpadra, ezek után pedig őrült mód fut körbe a közönség, kellően megmozgatva minden izmot, még sose tapasztaltunk.

Természetesen nem csak az újdonságokról szólt a fesztivál. Hallottunk rengeteg ismerős zenekart, és volt, akivel beszélgettünk is. A legnagyobbat talán idén is a Ska-Pécs koncertjén buliztunk, hisz ők most is elég későn játszottak ahhoz, hogy mi is inkább “munka” után legyünk.

P1100184