Lovasi szeretne láthatatlan lenni - Socfest

Lovasi szeretne láthatatlan lenni

Olvasási idő: 2 perc

„ByeAlex is tízmillió, vagy százezer… szóval kurva sok ember előtt játszott, úgyhogy arra gondoltunk, hogy a Kiscsillagnak is jelentkeznie kell az Eurovízióra.” Lovasi András, furcsa kérdések és furcsa válaszok. Villáminterjú a Fishing On Orfű fesztivál keretein belül.

lovasiMikor lesz az Eurovíziós fellépés?

Már minden készen áll, jelentkezni fogunk a következőre. Igazából Lacit (Rátgéber – a szerk.) kérdezd meg, mert ő áll majd a középpontban, mi csak a kísérő zenekar leszünk. Elképzelhető, hogy ViszlátLászló néven fogunk indulni, de ez még nem biztos.

Nem volt korai három évvel a Kispál feloszlása után máris emlékkoncertet szervezni?

Volt, hogy ilyen típusú koncerteket aktív zenekaroknak szerveztek. Mi legalább már feloszlottunk… Mindenesetre azt gondolom, hogy egy fesztivál számára továbblépés, ha nemcsak befogad produkciókat, hanem létre is hoz ilyeneket. Kézenfekvő volt, hogy egy Kispál-nap legyen az első ilyen, és az sem véletlen, hogy annak idején az MTV Icon ilyen jellegű kérését elutasítottuk. Kálócz Tamás, a fesztivál másik főszervezője 2009 óta rágja a fülem ezzel, amihez képest későn csináltuk meg. Tudtam, hogy kapni fogok érte “Lovasi a saját mauzóleumát építi”-típusú kritikákat, és kaptam is. Ahogy kaptunk egy teltházas szerdai napot, ami miatt le a kalappal a zenekarok és a technikai stáb előtt, hiszen kb. 25 produkció került fel a színpadra nagyobb baki nélkül. Ezen kívül pedig le a kalappal a közönség előtt is, amely végigállt, tombolt és tapsolt nagyjából öt órát.

Most jöjjenek a Socfest nem szokványos kérdései. Milyen szuperképességet szeretnél magadnak?

Vagy a halhatatlanságot, vagy a láthatatlanságot. Ha halhatatlan vagyok, akkor előbb-utóbb láthatatlan is leszek. Ez a végső cél.

Mit csinálnál, ha egy napig nő lehetnél?

Biztosan dugnék egyet… Vagy kettőt.

És ezen kívül?

Talán még lenne időm elmosogatni.

Miért, egyébként nem szoktál?

Szoktam, de akkor is: először sokat dugnék, aztán a végén elmosogatnék.

Jockey vagy Bobby?

Pamela.