STRAND - Mert a nyár végtelen - Socfest

STRAND – Mert a nyár végtelen

Olvasási idő: 2 perc

Az utolsókat rúgja az idei nyár, de az időjárás az átmeneti lehűlés után kegyes volt azokhoz, akik még igazi fesztiválérzéssel akarják búcsúztatni a legszabadabb hónapokat. Tegnap elstartolt a STRAND Fesztivál, és vele párhuzamosan a B.my.Lake.

Hosszú évek berögződését törte meg a Nagyon Balaton rendezvénysorozat az elmúlt időszakban azzal, hogy augusztus 20-a után, a szezon végén is életben tartja a magyar tenger partját. Zamárdiba ilyenkor újra élet költözik a Balaton Sound helyszínén. A STRAND fesztivál kedden a déli órákban nyitotta meg kapuit, a masszívan tűző 27 °C-os napsütésben fél 3-kor csendültek fel az első koncerthangok. A sorozatot az Anna and the Barbies nyitotta, Pásztor Anna a tőle megszokott showt hozta el, és az extravagáns-interaktív műsorral kellőképpen megalapozta az akkor még nem túl népes közönség hangulatát.

DSC_0093

Ezután a két nagyszínpadot a Nagy-Szín-Pad 2016 vetélkedősorozat győztesei vehették birtokba. A tömeg lassan növekedett, a napos órák számával egyenes arányban fogyó fröccsmennyiség pedig a kedélyeket fokozta. Az esti program a 30Y nagy érdeklődéssel fogadott koncertjével indult. Beck Zoli belecsapott a közepébe, komoly tempót diktálva jöttek gyors egymásutánban a zenekar újabb és régebbi számai vegyesen. A fesztiválozók a fellépés végeztével könnyen belefuthattak a Heineken Beachen random szerveződő hip-hop buliba, de aki nem ragadt le ennél, mehetett a másik színpadhoz az Ivan and the Parazolra.

DSC_0214

A sötétedéssel a levegő hűlt, a bulikedv viszont lassan a tetőfokára hágott. A koraesti főidőt a Quimby és a Punnany Massif uralta, de a legtöbben talán a külföldi sztárvendég, a brit metalcore-t képviselő Asking Alexandra fellépését várták. A sátor rendesen megtelt a kezdésre, a zúzás a színpadon nem is maradt el, a srácok mindent megtettek, ám a közönség soraiban némileg visszafogottnak tűnt a hangulat. Sokan még az első sorokhoz közel is feltartott telefonokkal rögzítették az eseményeket, pedig úgy azért nehéz headbangelni, hogy egy ütős pogóról ne is beszéljünk…

Mielőtt a helyszínek átadták volna a vezérszálat a DJ-knek, éjfél után még a Brains tartott átmozgató edzést. A partyarénában a Stereo Palmát a Jumodaddy és Dublic követte, így az igazán kitartóak hajnalig dudoroghattak a dárrenbészre. Aki lágyabb ritmusokra vágyott, a fesztiválról kifelé menet menedéket találhatott a terasz retró hangvételű buliján.

Összességében nagyszerű buli volt a STRAND első napján, a fesztiválról pedig elmondható, hogy az átlaghoz képest jól megszervezett, és családias rendezvénnyel van dolgunk. Aki teheti, érdemes a péntek/szombat estére betervezni egy Zamárdi-kiruccanást.