Pasik hullazsákban - Socfest

Pasik hullazsákban

Olvasási idő: 2 perc

Az amerikaiak több tucat filmet gyártottak már különböző háborúkról, pláne 2001 után. Az Amerikai mesterlövész egy hazafias érzelmű katonáról szól, érintve persze a háború fájdalmainak lelki oldalát. Bradley Cooper pedig megmutatja, hogy komoly, drámai szerepben is mennyire jól helyt áll. Ha már drámai szerep, Reese Witherspoon kisasszony Dr. Szöszi helyett ex-drogosnak áll és önmaga határait feszegetve zarándokol a természetben. Semmiképp nem szabad kihagynunk azonban az újabb – szó szerint – tündéri magyar filmet, a Liza, a rókatündért.

A fekete ruhás nő 2. – A halál angyala (The Woman in Black 2: Angel of Death)

színes, feliratos, angol thriller, 98 perc

Nyolc gyermek kísérőikkel Londonba utazik a háború elől. Hamarosan furcsa jelenségeket tapasztalnak, rémálmaik vannak. Ráébrednek, hogy nincsenek egyedül, de nem is sejtik, milyen borzalmak várnak rájuk.

Hivatalos weboldal

Forgalmazza: Freeman Film

Amerikai mesterlövész (American Sniper)

színes, feliratos, amerikai háborús filmdráma, 134 perc

Noha Clint Eastwood a színészkedésből már kiöregedett, rendezőként stabil helye van a pályán, és ezt újból bebizonyította. A mozi egy valós személy, Chris Kyle (Bradley Cooper) mesterlövész történetét dolgozza fel.

Hivatalos weboldal

Forgalmazza: InterCom

Kéjlak (The Loft)

színes, magyarul beszélő, amerikai thriller, 108 perc

Az erősen B-kategóriás hangulatú filmben öt férfi bérel egy kéglit, ahova szeretőiket és egyéjszakás kalandjaikat viszik fel, de ez csak addig működik, amíg meg nem hal egy lány a lakásban. A fiúk próbálják összerakni az eseményeket, de talán túl sok minden derül ki, miközben a rendőrség munkához lát.

Hivatalos weboldal

Forgalmazza: Big bang Media

Liza, a rókatündér (Liza, the Fox-Fairy)

színes, magyar romantikus vígjáték, 98 perc

Az elmúlt év több emlékezetes magyar filmet termelt, köztük a most bemutatkozó Lizát. Címszereplőnk (Balsai Mónika) a ’70-es évek alternatív Magyarországában határozza el, hogy megkeresi élete szerelmét, azonban minden kiszemeltje hullazsákban végzi. Itt jön a képbe egy japán énekes szelleme és a rendőrség. Bővebb információk a kritikánkban.

Hivatalos weboldal

Forgalmazza: A Company Hungary

Vadon (Wild)

színes, feliratos, amerikai életrajzi dráma, 115 perc

Egy zűrös életű, önmagát nem találó nő fogja magát és felfedezi a világot, hogy ezzel saját határait is megismerje. A könyvadaptációt kétszeresen is jelölték az Oscarra, például a legjobb női főszereplő /Reese Witherspoon/ kategóriában.

Hivatalos weboldal

Forgalmazza: InterCom