A gourmet kalandok paprikás csirkével kezdődnek - Socfest

A gourmet kalandok paprikás csirkével kezdődnek

Olvasási idő: 2 perc

2015-ben újra összegyűlik a gasztrovilág apraja-nagyja. Minőségi borokat, kézműves söröket és ínycsiklandó falatokat kóstolhatunk a Millenárison május 21-24. között. Idén a Gourmet Fesztiválon a paprikás csirke kerül a pavilonok és az ízlelőbimbók középpontjába.

A fesztivál programja még nem elérhető (érdemes követni a facebook oldalukat), de már tudjuk, milyen kiállítókra számíthatunk. A tavalyi évek “veteránjai” mellett új standok mutatkoznak be, és az eddigieknél nagyobb hangsúly helyeződik a változatos sörkínálatra. A több mint 90 kiállító között képviseltetik magukat éttermek, alkoholforgalmazók, őstermelők, cukrászdák és egyéb, gasztronómiai különlegességek. Természetesen ezúttal is számíthatunk fellépőkre, főzőshow-val egybekötött kóstolóra és a nyereményjátékok sem maradnak el.

Desszert.Neked: Citromos csokoládé-mousse

Desszert.Neked: Citromos csokoládé-mousse

A teljesség igénye nélkül pár név az idei szereplők közül: Á table, a 140 éves Auguszt cukrászda, Brunner Méhészet, Cake Shop, Costes, Desszert.Neked. A Donum Terrae (Föld ajándéka) manufakturális eljárással készített magolajokat, illetve azokból előállított natúr krémeket, és ecetkülönlegességeket kínál. Erhardt Étterem. A Restaurant Day-en megismert Funky Pho, ami megkapta a Dining Guidetól az “ország legjobb street foodja” minősítést. Haxen Király Étterem, ahol házi készítésű tésztából és saját nevelt csirkéből készítik az ételeket. IKON, Jókai bisztró, Mandula Étterem – egyenesen Villányból, kreatív gasztronómia és a minőségi borok jellemzik. Natura Hill, akik maguk termelik a hozzávalókat vagy őstermelőktől szerzik be. Zona, amely egy kozmopolita étterem, Vörös Homár, halfélék, rákok, fish&chips kínálatával. Walker vendéglő – felfogásuk, hogy a magyar konyha megreformálható. Tukacs Roland pékmester, aki a vendégek szeme előtt készít kovászt és dagaszt tésztát. Szent András sörfőzde – céljuk a sörivást gasztronómiai élménnyé tenni. Továbbá a Rókusfalvy Fogadó és az olasz ízek képviselője, a Pomo D’oro is tiszteletét teszi, de a teljes listáért érdemes ellátogatni a rendezvény hivatalos honlapjára.

Látni-, ízlelni- és szagolnivaló lesz bőven, de addig is nézzétek meg a tavalyi képeinket, vagy a Gourmet Fesztivál tavalyi videóját.