Nyiss éttermet egy napra! - Socfest

Nyiss éttermet egy napra!

Olvasási idő: < 1 perc

Régi álmod, hogy legyen egy saját éttermed? Szeretsz főzőcskézni és ezt a tudományodat megosztanád mindenkivel? Most megteheted! Nyiss éttermet egy napra a Restaurant Day keretein belül november 17-én!

Ezen a napon megvalósíthatod az álmaidat, és megnyithatod saját kifőzdédet, sütibárodat, kávézódat. Nem csak egy jó buli lehet, hanem igazi kihívás, aminek megvalósításához adunk néhány tippet. (Mindezt az ötlet hivatalos oldalának segítségével tesszük.)

Hogyan kezdjünk hozzá?

Készíts egy menüt! Lehet különleges, vagy hagyományos, a lényeg, hogy olyan legyen, amilyet Te is szívesen látnál! Fontos, hogy az ételeket biztosan el tudd készíteni, ez a nap nem a kísérletezésről szól.

A próba sokkal inkább arra vonatkozik, hogy nagyobb tételben ki tudod-e vitelezni. A rendszerben Te határozod meg, hány vendéget szolgálsz majd ki, de még húsz főre sem könnyű főzni egy átlagos konyhában.

A helyszínválasztás nem túl bonyolult. A hideg miatt a szabadtér kiesik, de nyithatsz éttermet az otthonodban és az irodádban is.

Előkészületek, figyelemfelkeltés

Hagyj kellő időt az ételek elkészítésére, és nagyon figyelj oda, hogy a tárolás, a hűtés, a melegítés és a melegen tartás is megoldható legyen. Hívd el a barátaidat, mert a közösségi élményen túl biztos, hogy szükséged lesz segítő kezekre.

A regisztráció során mindenképp adj meg weblapot, hozz létre Facebook eseményt, és terjeszd! Ez az egész dolog nemcsak egy jó móka, hiszen megismerhetsz új, hasonló érdeklődésű embereket.

Oszd meg az élményeidet!

A Restaurant Day a résztvevők nyitottságára és vállalkozó szellemére épít. Ha bármivel kapcsolatban kérdésed, vagy jó ötleted merül fel, írj a Restaurant Day Facebook oldalán lévő többi résztvevőnek.

Bővebb információért, a már regisztrált éttermekért és a csatlakozásért látogass el a kezdeményezés hivatalos oldalára: http://www.restaurantday.org/hu/