menü - Socfest

menü

Főzzünk Jamie Oliver-módra!

Jamie Oliver-t már nem kell bemutatni, ő az a kicsit beszédhibás, lelkes szakács, aki a húszas évei elején kezdett a kamerák előtt főzni. A nemrég megjelent Jamie 30 percesek című szakácskönyvéből idézünk egy komplett menüt.

Mora' 2013. december 05 Gasztronómia, Könyv

Ismét a magánéttermeké a terep!

Ahogy már novemberben írtuk, egy újfajta megnyilvánulási lehetőség terjedt el a kontinensünkön, ami a hobbiszakácsokat célozta meg. Különösen azokat, akik szeretnék megmutatni országnak-világnak, hogy mit tudnak, de nem vesződnének ezért egy étterem, büfé, kifőzde megnyitásával.

Petik Tibor | Gasztronómia | 2013. május 15

Karácsonyi Tipp Hopp

 Már az előző hetekben nagyon készültünk a Karácsonyra, de megragadva az utolsó alkalmat, egy egész menüsort kínálok nektek. Persze, kicsit másként; halászlevet, amibe elfér a lazac, vagdalt csirkemellet, ahogy még nem láttátok és mézeskalácsot, amely már az első pillanatban omlós és puha.

Mora' | Tipp Hopp Három | 2012. december 21

Ünnepi hangulatban a naranccsal

A Mikulást magunk mögött hagyva, ideje felkészülni a nagy ünnepre, a Karácsonyra. Furcsa mód, egyik legjellemzőbb téli gyümölcsünk a narancs, ami nem csak nyersen, önmagában finom. Az itt leírt előétel rendhagyó összeállítás, de érdemes kipróbálni az egész menüsort.

Mora' | Tipp Hopp Három | 2012. december 07

Filmek és ízek francia módra

Étterem, pihende, gasztrocsikland. Így definiálja magát a Frankel Leó utca egy árnyas zugában megbúvó Le Biscuit Bistro. Mediterrán, belső dizájn, Provance ízei a tányéron, sanzonok és filmek varázsolnak nekünk egy darabka Dél-Franciaországot Budára, a Lukács fürdő és a Malom tó közvetlen szomszédságába. Pénztárcakímélő módon, családias hangulatban kóstolhatjuk meg a frankofón konyhát, az időszakos filmvetítések, kiállítások…

Dorka Anett | Kávézók | 2012. november 25

Nyiss éttermet egy napra!

Régi álmod, hogy legyen egy saját éttermed? Szeretsz főzőcskézni és ezt a tudományodat megosztanád mindenkivel? Most megteheted! Nyiss éttermet egy napra a Restaurant Day keretein belül november 17-én! Ezen a napon megvalósíthatod az álmaidat, és megnyithatod saját kifőzdédet, sütibárodat, kávézódat. Nem csak egy jó buli lehet, hanem igazi kihívás, aminek megvalósításához adunk néhány tippet. (Mindezt…

Petik Tibor | Gasztronómia | 2012. november 15