Cseresznyés ínyencségek - Socfest

Cseresznyés ínyencségek

Olvasási idő: 2 perc

Hamm!

Az epret megpróbáltam változatosabban feltüntetni, a cukkinis receptek a kalória szegénységre mentek rá, ezek a receptek a cseresznyés ételek bizarr oldalát tükrözik.Legalábbis az utolsó kettő.Jó étvágyat hozzá!

 

Szerelmes cseresznye

Hozzávalók

  • 50 dkg leveles tészta
  • 1 tojás
  • 4 dl tej
  • 3 evőkanál cukor
  • 1 tasak vaníliás pudingpor
  • 50 dkg kimagozott cseresznye
  • 1 kiskanál fahéj
  • 1 citrom reszelt héja
  • 5 cl cseresznyepálinka
  • 1 csokor menta – a díszítéshez

A leveles tésztát fél centi vastagra nyújtjuk egy meglisztezett deszkán, és derelyevágóval 10 centis háromszögeket vágunk ki belőle. A maradék tésztából vékony csíkokat szelünk. Ezeket kenjük be tojással, és ragasszuk a háromszögek széleire. Végül az egészet ecseteljük be tojással, majd tegyük a 200 fokos sütőbe addig, amíg megpirul.

A krémhez tejet kell forralni méghozzá cukorral, majd beleszórni a már előzőleg kimagozott, megtisztított, felaprított cseresznyét, és besűríteni a pudinggal. Ízesítsük fahéjjal, a citrom levével és a pálesszel. Ha a töltelék kihűlt, beletölthetjük a háromszögbe. Tálalásként tehetünk a tetejére egy cseresznyét (akár koktél cseresznyét is), menta levelet vagy jégcukrot.

 

Hagymás cseresznye

Hozzávalók

  • 50 dkg kimagozott cseresznye
  • 2 nagyobb fej vöröshagyma
  • 2 evőkanál olívaolaj

A cseresznyét olajon, erős tűzön addig kavargatjuk, amíg a víz el nem kezd párologni. Akkor hozzáadjuk a felvágott vöröshagymát, és erős lángon tovább sütjük. A végén sózzuk. Jól illik a sült húsokhoz.

 

Vörösboros cseresznyés csirke

Hozzávalók

  • 4 csirkecomb
  • 50 dkg cseresznye
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 dl vörösbor
  • 4 ek. olaj
  • 2 sárgarépa és gyökér
  • só, bors
  • 1 ek. liszt
  • 1,5 dl tejszín

A csirkecombokat sózzuk, borsozzuk, majd egy éjszakán át pihentetjük a hűtőben. Másnap kevés olajon megpirítjuk az apróra vágott hagymát, utána pedig beletesszük a csirkét. Megpirítjuk, hogy színt kapjon, majd rászórjuk az apróra vágott répát, és felöntjük a vörösborral meg 1 dl vízzel. Puhára pároljuk. A húst kiemeljük, a visszamaradt mártást besűrítjük a tejszínben elkevert liszttel, összeforraljuk, végül pedig belepakoljuk a kimagozott gyümölcsöt. 1-2 percig tovább forraljuk.