vörösbor

5 tuti forralt bor recept téli estékre

Egyre hűvösebb napokat élünk és ilyenkor igazán lélekmelengető tud lenni az otthon is gyorsan elkészíthető forralt bor.


2017. december 13 Gasztronómia, SocfestICE

Bátorkeszi Borfesztivál & Kispál Originál

Közel 4 évet vártunk rá, majd kicsit szomorkodtunk, hogy már elfogyott a jegy a FOO-ra, amikor kiderült, nemcsak Londonban, hanem a környező országokban is fellép a Kipál.


2014. május 12 Fishing On Orfű | 2014, Koncert

Ijesztő fogások

A Halloween ősi kelta hagyományokból alakult ki. Mi is készülünk az ünnepre, három ötletes receptünk van arra az esetre, ha valami hangulathoz illőt kínálnátok a vendégeiteknek.


2013. november 01 Tipp Hopp Három

Itt a lecsó, tesó!

A lecsó tipikusan magyar étel, annak dacára, hogy balkáni eredetű. Kismillió elkészítési módját találták ki a kreatív háziasszonyok és urak, ezért most olyan verziókat mutatok, amik tökéletes fúziót képeznek más konyhák gasztronómiájával.


2013. szeptember 13 Tipp Hopp Három

Jó fröccshöz jó ebéd kell!

A fröccsről mindenki hallott már, de talán eredetét kevesen ismerik. A legenda szerint 1842. október 5-én Fáy András vendégül látta fóti borospincéjében többek között Vörösmartyt és Jedlik Ányost, aki a szóda magyar feltalálója. A kifejezés eredetileg spicc volt, de Vörösmartynak nem tetszett, így helyette megalkotta a fröccs szót.


2013. június 28 Tipp Hopp Három

Hű téli barátunk, a répa

Télen kevesebb  a választék a gyümölcsöket és zöldségeket illetően, de a répa mindig ott van, ha szükség adódik rá. Ne legyünk restek, az utolsó hideg hetekben is érdemes kipróbálni pár finomságot.


2013. február 02 Tipp Hopp Három

Dobos, a hungarikum

Dobos C. József nevét még a gasztronómiában járatlan emberek is ismerik, de ha nem tudnak róla sok mindent, a hungarikummá avatott világhírű tortáját már biztosan kóstolták. Ezzel a rendhagyó TippHoppal Dobos mester előtt tisztelgünk, aki múlt héten lett volna 166 éves. A Magyar-Franczia szakácskönyv című gyűjteményéből szemezgettünk. Dobos teret adott a fantáziának, így sok helyen…


2013. január 26 Tipp Hopp Három

Forralt bor – a karácsony illata

Mindenki ismeri az ünnepi vásárokról, piacról, vagy csak egyszerűen a kocsmákból. Amikor beköszönt a december és közeleg a Karácsony, megjelennek a főzőmesterek és mesternék, akik a tél távoztával tovaállnak. De miért ne innánk máskor is? Csak mert nem árulják? Pedig nem olyan nagy ördöngösség elkészíteni otthon sem, csupán egy jó recept kell. Azzal a felkiáltással…


2013. január 24 Gasztronómia

Tor és bor

A fesztiváloknak télen sincs vége, a következő két hétvége a bor és a disznóvágás jegyében telik. Etyeken kezdetét veszi a Piknik, Villányban a Pincékről pincére – Variációk Vincére elnevezésű rendezvény várja a látogatókat, míg Siklóson ötödik alkalommal tartják meg a Tenkesalja Böllérversenyt.


2013. január 12 Fesztivál

Kicsi gesztenye…

Végre itt a gesztenyeszezon! A karácsonyi vásárok már elkezdődtek, előbújtak ódon, kültéri sütőjükkel és ruházatukkal a XX. század elejét idéző gesztenyeárusok. Mindenhonnan forralt bor és sült gesztenye illat árad. Igazán elegáns, háromfogásos menüvel készültem nektek, ami segít az ünnepi ráhangolódásban.


2012. november 30 Tipp Hopp Három

A honlap további használatához a sütik használatát el kell fogadni. További információ

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás