Hajdúszoboszlói, fiatal szerző utasítja maga mögé a hazai könyvipar nagyjait - Socfest

Hajdúszoboszlói, fiatal szerző utasítja maga mögé a hazai könyvipar nagyjait

Olvasási idő: 2 perc

Megérkezett a tavasz, visszavonhatatlanul, nem váratott minket hosszú ideig. Virágoznak a fák, vidáman csiripelnek a madarak. Nincs is jobb időtöltés, mint egy remek könyvet a kezünkbe véve kivetni magunkat a szabadba.

Gyakorta leselkedem a legújabb kiadású olvasnivalók után. A Bookline sikerlista böngészése jelenti az elsődleges forrást számomra. Itt botlik az ember fia Fábián Jankákba, Fejős Évákba, Szalai Vivienekbe. Március hónap a hazai könyvpiacon – aligha meglepő módon – főként a romantikáé volt, tarolt a szórakoztató irodalom és persze (a választások közeledtével) a kényes, politikai témákat boncolgató írások.

A könyvek széles tárházából érdemes kiemelni egy új könyvet, egy olyan munkát amely egy kis kiadó gondozásában került a könyvvilág vérkeringésébe. Az Egri László tollából kipattanó Közösségi kóter címet viselő szatirikus kisregény már két hete áll a Bookline E-Könyv Sikerlistájának aranyérmes pozíciójában, saját kiadójának webáruházában pedig lassacskán két hónapja számít a legnépszerűbb könyvnek. Szerzője Egri László író, költő, Hajdúszoboszló város alkotója, nem is oly rég a Debreceni Egyetem hallgatója volt, még mindig csak 25 éves, igaz már nem sokáig, elnézve a Wikipédiát. Második irodalmi műve  ez a mostani regény, a 2013-as datálású Pennamorzsák címet viselő verseskötet után, ám jelenlegi sikere még azon is túltesz.

Az idén februárban piacra dobott regénybe bármely olvasó könnyedén beleélheti magát, főként a fiatalok, már ha persze bírják idegileg saját korosztályuk verbális elpáholását. Mindenféle túlzás nélkül kijelenthető, hogy az író jelenleg az egyik legsikeresebb fiatal férfiszerzője a magyar kortárs, szórakoztató irodalomnak. Az írás nálam mindenképp jó eséllyel pályázik az év legviccesebb alkotása megtisztelő címre, ami nem kis szó, ismerve kemény, kritikai jellememet. A fiatal író sikere arról is tanúskodik, hogy napjainkban igenis van keresnivalója az egyre rohamosabb ütemben terjedő e-könyveknek is a hazai könyvpalettán.