író

Henry Green az A38 Hajón

Egy ideje már nem csak írót, hanem tehetséges dalszerzőt is üdvözölhetünk ilyen néven – a bristoli Henry Green simogató, visszafogott elektronikus zenéjével először érkezik Budapestre május 17-én. Hamarosan első nagylemezével készülhetünk a koncertre, amit egyre duzzadó nemzetközi rajongótábora már évek óta vár: Green debütalbuma, a Shift március 30-án jelent meg. Addig is melegíthetünk a tízmilliós…


2018. május 13 Koncert, Programajánló
Arany Medál-díj, Márton András, Osváth Judit, Halász Judit, Thuróczy Szabolcs, Till Attila, Németh Gábor

Halász Judit lett az év színésznője

Hat név, hat díj. Lezajlott az Arany Medál-díjak átadása a Bethlen Téri Színházban. A gálán Halász Judit legalább olyan boldogan vette át a közönségtől kapott kitüntetést, mint pályatársai, Thuróczy Szabolcs, Márton András, Osváth Judit, illetve Németh Gábor író és Till Attila filmrendező.


2016. december 13 Film, Kultúra | Irodalom, Színház

Heti Woody Allen – Agyament Harry

Imádom Woody Allen-t. A humorát, az őszinte önostorozását, a szokatlan ötleteit és a nagy felismeréseit. Ezért eldöntöttem, hogy hetente kivesézek egyet a filmjei közül. Az eheti választásom az Agyament Harry.


2015. december 25 Film

Élnek még igazi mecénások köztünk

A Nischen Verlag célja, hogy értékes magyar szerzőket segítsen hozzá az osztrák könyvpiacra való betöréshez, nevéből adódóan pedig betöltse a szépirodalom iránti kereslet „réseit”.


2015. június 01 Könyv, Kultúra

Felhívás keringőre, avagy több tiszteletet drMáriásnak!

Nemrég nyílt meg drMáriás legújabb kiállítása, Kék Duna keringő címmel. A képek között viszontláthatunk múltbéli és jelenkori közéleti személyiségeket, politikusokat és celebeket is.


2015. február 09 Kiállítás, Kultúra, Programajánló

10 éve ment el a munkás író

Január 30-án volt tíz éve, hogy elhunyt Tar Sándor, a rendszerváltás utáni munkáslét legnagyobb krónikása. Magányosan halt meg, de súlyos örökséget hagyott a magyar irodalomra.


2015. február 04 Könyv, Kultúra

Kaffka Margit és Bauer Ervin szerelme a PIM-ben

Forgách András Elszakítottak című darabjának ősbemutatóját november 19-én nézheti meg a közönség a Petőfi Irodalmi Múzeumban. Szerelem az első világháború árnyékában.


2014. november 12 Könyv, Programajánló, Színház

Egy nő önmagára ébredésének története

Visszatér a New York Művész Páholyba Müller Péter. Az esten egy különleges barátra, Tolnay Klárira emlékszik hazánk egyik legismertebb írója-, dramaturgja, forgatókönyvírója.


2014. október 21 Programajánló

120 éves a New York Kávéház

Budapest egyik legpatinásabb műemlék-épülete ünnepel. Október 13-án egykori törzsvendég írókkal, művelődéstörténésszel, valamint a Hot Jazz Band-del készül különleges programjára.


2014. október 10 Programajánló