Megtartja idei első bemutatóját a Kolibri Színház - Socfest

Megtartja idei első bemutatóját a Kolibri Színház

Olvasási idő: 2 perc

A Függésben című ifjúsági előadás a K.V. Társulattal koprodukcióban, Czukor Balázs rendezésében készült. A darab egy 12 lépéses programon alapuló, felépülő szenvedélybetegeknek létrehozott drogterápián játszódik. A történet az egyik szereplő felépülési fázisait mutatja be. Betekintést nyújt a függők zárt világába, és abba, hogy egy terápia során miként változik meg az ember gondolkodásmódja, érzelmi és lelkivilága. A premierre november 21-én pénteken 19 órakor kerül sor. 

Koprodukciót mutat be a Kolibri Színház és a Külön Vélemény Társulat. Az ifjúsági előadás Szücs Zoltán Függésben című műve alapján készült, Czukor Balázs rendezésében. Az előbemutatóra november 16-án, 19 órakor került sor a Jurányi Inkubátorházban, a premiert pedig a Kolibri Pincében tartják november 21-én, 19 órakor.

A Függésben betekintést nyújt a függők zárt világába, sikereikbe és tragédiáikba. Bemutatja, hogy milyen nehéz újra beilleszkedni a társadalomba egy drogterápia után.

fuggesben,,Magyarország az egyik vezető ország alkoholizmus és gyógyszerfüggés tekintetében. Annak ellenére, hogy szinte alig lehet olyan családot találni, amely valamilyen módon ne lenne érintett a témában, a társadalmunkra mégis jellemző, hogy elutasítóan bánik a függőségben szenvedőkkel, vagy nem vesz róluk tudomást ” – fogalmaz az előadás rendezője. “Az előadás nem prevencióként szolgál, hanem megpróbálja felhívni a figyelmet a kultúránkban fellelhető számos olyan területre, ami addikciót válthat ki, másrészt megmutatja, hogy milyen sorsok, és kiváltó okok állhatnak egyes addikciók kialakulásának hátterében” – vallja Czukor Balázs.

A produkcióban a Kolibri Színház színészei Bárdi Gergő és Krausz Gábor, illetve a K.V. Társulat művészei Némedi Árpád, Száger Zsuzsanna, Urbanovits Krisztina mellett a Nemes Nagy Ágnes Művészeti Szakközépiskola diákjai (vezető tanár: Naszlady Éva) szerepelnek. A látványtervező Surányi Nóra, a színházpedagógiai konzulens pedig a Kolibri drámapedagógusa, Végvári Viktória.

További előadások: november 24.,17h, december 10.,19h, és 11.,17h.