Rum, sör, kalózok és hatalmas buli - Socfest

Rum, sör, kalózok és hatalmas buli

Olvasási idő: 3 perc

Szeptember 27-én, szombat este ellepték a kalózok a Barba Negra Music Club-ot. Fehér ingek, háromszög kalapok, fejkendők és fűzők – ezekből elég sokat láttunk. Szerintem remek születésnapi bulit tartott a Hammer Concerts, egy igazán jókedvű este részesei lehettünk.

TroldhaugenHosszan kígyózott a sor a Barba Negra jegypénztáránál, nem tudom hány ember jött 15 Ft-ért koncertre, de ha tippelnem kéne, minimum 30 főt mondanék. Csapjunk is a lecsóba, az est első fellépője a Troldhaugen volt. Azt állapítottuk meg, hogy az énekes elmebeteg, de nagyon jó hangja van és baromi jó zenét csinál a zenekar. Végig mozgott a koncert alatt, folyamatosan változtatta az arcmimikáját, hörgött, visított, áriázott, énekelt – ezek az ausztrálok nem normálisak. Összetett folk metált játszanak, volt például industrial része és még egy kis dubstep-et is belecsempésztek. Megünnepeltük a gitárost, akinek pont akkor volt a születésnapja, a komplett Alestorm feljött a színpadra kis csákókkal és papír sípokkal. Sokan feldolgozták már az ABBA – Gimme, gimme, gimme című dalát, nekem eddig az ő trollos verziójuk tetszett a legjobban. A Troldhaugen az a zenekar, akiket sosem fogok elfeledni, mert akkora show-t és zenét csináltak.

Crimson ShadowsA soron következő zenekar a Crimson Shadows volt. Őszintén szólva nekem ők annyira nem tetszettek. Nem csinálnak rossz zenét, de újra élek azzal a mondásommal, hogy nem az én világom az ő műfajuk. BrainstormUgyanúgy, mint a Trouldhaugen, ők sem jártak még Magyarországon és nagyon hálásak voltak a meghívásért. Ugorjunk a Brainstorm-ra: a német, pontosabban Stuttgart-i srácok elég jó zenét toltak. Igazi power metált játszottak, de emellett régi stílusú, heavy metál riffek is akadtak szép számmal. Meglepő, hogy már 25 éves a zenekar, jómagam sem ismertem őket, de pörgős, hangulatos zenét csináltak.

legjobb majomMajdnem minden zenekarral találkozhattunk a fellépésük előtt/után a közönség soraiban, így nem meglepő, hogy a skót Alestorm tagjai egész este a koncerttéren flangáltak. Roppant barátságosak, szívesen beszélgettek bárkivel és nem menekültek el, ha közös fényképet kértek tőlük. Izgalmas és hangulatos koncert volt, a színpadon megfordult két hölgy is, akiket a közönség soraiból szedtek ki. Sőt, egy plüss állat, pontosabban a “legjobb majom” is előkerült (elméletileg a mosdóból) egy dal erejéig és birtokba vette Christopher bal kezét, amíg a jobbal játszott a szintetizátoron. Összességében egy nagyon jó estét zárhattunk, csupa móka és kacagás pazar zenékkel megspékelve.

Köszönjük a születésnapos Hammer Concerts-nek a szervezést, és a zenekaroknak ezt az élménydús, remek estét! További képek a Rockvilág.hu jóvoltából itt.

Alestorm setlist:

Walk the PlankAlestorm
The Sunk’n Norwegian
Drink
Over the Seas
Shipwrecked
Magnetic North
Back Through Time
Nancy the Tavern Wench
Midget Saw
Pirate Song
Surf Squid Warfare
Keelhauled
Rumpelkombo
The Huntmaster
Wenches & Mead
1741 (The Battle of Cartagena)
Wolves of the Sea
Captain Morgan’s Revenge
Rum