Hadik Irodalmi Szalon

Ősztől újraindul a Hadik Brunch – művészetet reggelire! programsorozat

A Hadik egyike Budapest nagy irodalmi kávéházainak, mely az 1920-as években élte fénykorát. Bár a kávéjáról az a hír járta, hogy rossz, a hely még így is legendássá vált, elsősorban azoknak köszönhetően, akik ide jártak. A Hadik törzsvendége volt többek között Karinthy Frigyes, Kosztolányi Dezső, Móricz Zsigmond és Déry Tibor. A Hadik fénykora után 2010-ben…


2018. augusztus 06 Irodalom, Kávézók

Könyves kávézók – téli séta könyvmolyoknak

Télen nincs is jobb, mint egy süppedős fotelba bújni kedvenc könyvünkkel és egy forró itallal, miközben odakünn hull a hó – hangzik az elcsépelt közhely. Viszont ha a könyvmolyok mégis inkább kimerészkednének, különleges hangulatú sétákat tehetnek a festői szépségű belvárosban, úgy, hogy a kávézás, kuckózás és irodalmi élvezetek szentháromságáról sem kell lemondaniuk. Összegyűjtöttük a legjobb…


2017. december 06 Irodalom, SocfestICE

Új arculatot kapott a százéves Hadik

Utcabállal nyitott újra Karinthy egykori törzshelye, a megújult Hadik. A kultikus hely egész nyáron zárva tartott az átépítés miatt, hogy ősszel új arculattal és kínálattal kapcsolódjon be Újbuda közösségi életébe.


2016. szeptember 14 Irodalom, Kávézók

Karácsony és irodalom a Hadikban

A Hadik Irodalmi Szalon karácsonyi programján a gyerekdalokat éneklő Farkasházi Réka, a színitanoda-alapító Gór Nagy Mária és saját társulatát létrehozó Ivancsics Ilona beszélget Juhász Annával.


2014. december 08 Programajánló, Színház

A zene szabadsága – Elemek est a Hadikban

A Hadik Kávéházban négy éve működő Hadik Irodalmi Szalon idei őszi szezonjában újabb állomáshoz érkezett: október 15-i estjének stratégiai partnere a CAFe Budapest Fesztivál.


2014. október 08 Programajánló, Zene