köret - Socfest

köret

Leporoljuk a pórét

Szerencsére már könnyen hozzá lehet jutni, és igen változatosan fel lehet használni. Bemutatunk három olyan receptet, amit tényleg könnyű elkészíteni, ráadásul gyorsan.

Mora' | Tipp Hopp Három | 2014. május 09

Főzzünk Jamie Oliver-módra!

Jamie Oliver-t már nem kell bemutatni, ő az a kicsit beszédhibás, lelkes szakács, aki a húszas évei elején kezdett a kamerák előtt főzni. A nemrég megjelent Jamie 30 percesek című szakácskönyvéből idézünk egy komplett menüt.

Mora' 2013. december 05 Gasztronómia, Könyv

Mazsola-mantra

Az alábbi fogások minden alkalommal ünnepi hangulatot kölcsönöznek. A mazsolát ugyan sokan nem szeretik, vagy csak önmagában eszik meg, de bemutatok három olyan receptet, amelyben harmonizáló elemként szolgál.

Mora' | Tipp Hopp Három | 2013. november 29

Céklavörös kínálat

A cékla méltán elismert a népi gyógyászatban, köszönhetően rengeteg pozitív tulajdonságának. Azon túl, hogy mennyi előnye van, finom, és bár leginkább savanyúságként ismerjük, de egy sokféleképpen elkészíthető salátanövény.

Mora' | Tipp Hopp Három | 2013. november 15

Előrukkol a…

A rukkola, vagy borsmustár is egyike azon növényeknek, amelyeket a magyar konyha az elmúlt tíz évben kezdett el gyakrabban használni. Aki még nem kóstolta, tegye meg gyorsan!

Mora' 2013. október 18 Tipp Hopp Három

Szemezgessünk!

Mai kínálatom nem más, mint a Bibliában is megemlített, ősi gyümölcs, ami nemcsak finom, de nagyon egészséges is, és alacsony kalóriatartalma miatt fogyókúrás étrendbe is beilleszthető.

Mora' | Tipp Hopp Három | 2013. október 11

Kukorica – a nyár zöldsége

A tengerit kismillióféleképpen fogyasztjuk, de nyáron, amikor szezonja van, általában csak megfőzzük. Legjobb esetben is köretként, valamilyen hús mellett foglal helyet. Én viszont kutakodtam, és találtam pár receptet, amik izgalmasabbá/változatosabbá teszik ezt a finom idényzöldséget.

Mora' | Tipp Hopp Három | 2013. augusztus 09

Kukorica – a nyár zöldsége

A tengerit kismillióféleképpen fogyasztjuk, de nyáron, amikor szezonja van, általában csak megfőzzük. Legjobb esetben is köretként, valamilyen hús mellett foglal helyet. Én viszont kutakodtam, és találtam pár receptet, amik izgalmasabbá/változatosabbá teszik ezt a finom idényzöldséget.

Mora' | Tipp Hopp Három | 2013. augusztus 09

Kukorica – a nyár zöldsége

A tengerit kismillióféleképpen fogyasztjuk, de nyáron, amikor szezonja van, általában csak megfőzzük. Legjobb esetben is köretként, valamilyen hús mellett foglal helyet. Én viszont kutakodtam, és találtam pár receptet, amik izgalmasabbá/változatosabbá teszik ezt a finom idényzöldséget.

Petik Tibor | Tipp Hopp Három | 2013. augusztus 09

Medvehagyma minden napra

A medvehagyma talán nem régóta került a magyar konyha használatába, ám finom, szolid íze miatt legalább egyszer megéri kipróbálni. Csak az önkéntes “levadászásnál” vigyázni kell arra, nehogy összekeverjük a gyöngyvirág levelével!

Mora' | Tipp Hopp Három | 2013. május 13