olajbogyó - Socfest

olajbogyó

Előrukkol a…

A rukkola, vagy borsmustár is egyike azon növényeknek, amelyeket a magyar konyha az elmúlt tíz évben kezdett el gyakrabban használni. Aki még nem kóstolta, tegye meg gyorsan!

Mora' 2013. október 18 Tipp Hopp Három

Jó fröccshöz jó ebéd kell!

A fröccsről mindenki hallott már, de talán eredetét kevesen ismerik. A legenda szerint 1842. október 5-én Fáy András vendégül látta fóti borospincéjében többek között Vörösmartyt és Jedlik Ányost, aki a szóda magyar feltalálója. A kifejezés eredetileg spicc volt, de Vörösmartynak nem tetszett, így helyette megalkotta a fröccs szót.

Mora' 2013. június 28 Tipp Hopp Három

Ünnepi hangulatban a naranccsal

A Mikulást magunk mögött hagyva, ideje felkészülni a nagy ünnepre, a Karácsonyra. Furcsa mód, egyik legjellemzőbb téli gyümölcsünk a narancs, ami nem csak nyersen, önmagában finom. Az itt leírt előétel rendhagyó összeállítás, de érdemes kipróbálni az egész menüsort.

Mora' | Tipp Hopp Három | 2012. december 07